serreslife

Η Πρότυπη σχολική μονάδα λειτουργεί στην περιοχή Σιγής.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.Στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ενώ τίμησαν με την παρουσία τους αιρετοί του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης καθώς και πολλά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Σερρών.


Η νέα σχολική μονάδα υποδέχθηκε την Παρασκευή τους μαθητές της, σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον με σαφώς καλύτερες συνθήκες από τις οποίες λειτουργούσε εδώ και χρόνια στο παλιό κτήριο( επί χρόνια το σχολείο λειτουργούσε επί της οδού Αθ. Αργυρού).
Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης αναφέρθηκε στην ομιλία του στο ιστορικό του λέγοντας ότι οι προσπάθειες για την ανέγερση του ξεκίνησαν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών την περίοδο 2007-2010. Με τη καθιέρωση του σχεδίου «Καλλικράτη» οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.059.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Σερρών επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση και λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου.Αναφέρθηκε στο νέο σχολείο, το σχολείο της Παιδείας, το σχολείο της κοινωνικοποίησης, το σχολείο που θα σφυρηλατήσει το νέο Έλληνα, ένα πολίτη κοινωνικό, φιλόπατρι, περιβαλλοντικά ευαίσθητο που ξέρει να ακούει, να διαλέγεται, να συνεργάζεται, να συνθέτει μέσα από τη διαφορά, να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ του.
Το ιστορικό του έργου
Για το ιστορικό του έργου ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Οι μελέτες (Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, Θερμομόνωσης, Παθητικής και Ενεργητικής Πυροπροστασίας, Περιβάλλοντος Χώρου, Γεωτεχνική) εκπονήθηκαν από Σύμπραξη Μελετητών υπό την επίβλεψη της Δ.Τ.Υ. της πρώην Ν.Α. Σερρών.
O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήρχετο σε 4.045.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 23%).
Στις 16-12-2010 η πρόταση υποβλήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη του έργου και χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη 2007-2013».
Λόγω των διατάξεων του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), σύμφωνα με τις οποίες οι υποδομές εκπαίδευσης μεταφέρονται ως αρμοδιότητα στους Δήμους, η Απόφαση Ένταξης εκδόθηκε υπέρ του Δήμου Σερρών. Την 11-2-2011 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντάσσεται η πράξη «Κατασκευή 12Θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σερρών (6ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη 2007-2013» και στον άξονα προτεραιότητας : «07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Π.Κ.Μ.» συνολικής δαπάνης ύψους 4.059.000,00€.
Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου συντάχθηκαν με την τεχνική υποστήριξη της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Σερρών .
Ο διαγωνισμός έγινε στις 15-11-2011 και η έκπτωση επί των τιμών μελέτης ήταν 47,50%. Στις 21-2-2012 υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση με συνολική εγκεκριμένη δαπάνη 2.136.398,45 € με Φ.Π.Α. 23%. Το έργο ολοκληρώθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν για την ολοκλήρωση και λειτουργία του διαχρονικού αυτού έργου του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσω την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και τον τότε Νομάρχη κ. Φωτιάδη Στέφανο. Να ευχαριστήσω την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Σερρών, το τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών και τους αντίστοιχους αντιδημάρχους. Τον αντιδήμαρχο έργων της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας κ. Μυστακίδη Παύλο, τον σημερινό αντιδήμαρχο έργων κ. Γκότση Ηλία και τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη καθώς και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας Μερετούδη Δημήτρη.
Επίσης την Ενδιάμεση Διαχειριστική και τον εργολάβο κ. Καμελίδη Πέτρο, ο οποίος με τη συνεχή συνεργασία του με το Δήμο Σερρών και το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του σχολείου, μας παρέδωσε ένα κτίριο κόσμημα, το 6ο Δημοτικό Σχολείο.
Σύγχρονη αναβαθμισμένη παιδεία
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του νέου διδακτηρίου.
Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο, αναδεικνύοντας το 6ο Δημοτικό Σχολείο σε μία πρότυπη σχολική μονάδα που θα παρέχει σύγχρονη, αναβαθμισμένη παιδεία και εκπαίδευση.

serreslife

Διαβάστε επίσης: