serreslife

Με εντατικούς ρυθμούς δούλεψαν αυτές τις ημέρες τα τρία σφαγεία του Νομού Σερρών. Καθημερινά στα τρία σφαγεία που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής Ενότητας Σερρών σφαζόταν δεκάδες μικρά ή μεγάλα ζώα τα οποία κάλυψαν τα κύριο λόγο τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής Ενότητας Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης πάνω από σαράντα χιλιάδες αιγοπρόβατα σφάχθηκαν κατά την περίοδο του Πάσχα.

Ολα σύμφωνα με την νομοθεσία

Ο διευθυντής της υπηρεσίας επιβεβαίωσε ότι τα σφαγεία δούλεψαν μέρα- νύχτα το τελευταίο δεκαήμερο και όλοι οι έλεγχοι έγιναν όπως αρμόζουν οι κανόνες λειτουργίας από τους κτηνιάτρους- κρεοσκόπους. « Όλα τα στοιχεία των ζώων που σφάζονται ενημερώνουν τις βάσεις δεδομένων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η αποφυγή ελληνοποίησης ξένων ζώων» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι στην κτηνιατρική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Σερρών εργάζονται σαράντα υπάλληλοι εκ των οποίων οι εικοσιτέσσερις είναι κτηνίατροι και οι οποίοι δούλεψαν από το πρωί έως το βράδυ για να ανταποκριθούν αυτή την περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες είναι εξαιρετικά μεγάλες.

 Ικανοποίηση για την λειτουργία του σφαγείου στο Νέο Σκοπό.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Εμμ. Παππά Δημήτρης Νότας για την λειτουργία των σφαγείων του Δήμου Εμμ. Παππά που λειτουργούν στο Νέο Σκοπό. Συνεχάρη όλους όσους εμπλέκονται στη λειτουργία των σφαγείων, εκδροσφαγείς, τη διοίκηση, το λοιπό προσωπικό ενώ μνημόνευσε και την προσφορά και την βοήθεια των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Τόνισε ότι σφαγεία εξυπηρετούν τους ντόπιους κτηνοτρόφους και εμπόρους ,το καταναλωτικό κοινό και την στηρίζουν τοπική οικονομία και προμηθεύοντας εγχώρια προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους κρεοπώλες της περιοχής για την προτίμηση τους στο σφαγείο του Δήμου. Ικανοποιημένος από τη λειτουργία των σφαγείων του Δήμου Εμμ. Παππά  δήλωσε και  ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημήτριος Γκιοργκίνης. Υποστήριζε ότι καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αμνοεριφίων που σφάχθηκαν στο Νέο Σκοπό κατά την φετινή περίοδο του Πάσχα. Συνολικά στο σφαγείο σφάχθηκαν 7000 ζώα. Το σφαγείο επέλεξε και νέος μεγαλέμπορας που μέρος των ζώων τα διοχέτευσε στην αγορά των Αθηνών.

Τρία σφαγεία

Σημειώνεται ότι στο Νομό Σερρών λειτουργούν τρία σφαγεία. Το πρώτο στο Χορτερό Σερρών με την επωνυμία «Ρούπελ» ΑΕ. το δεύτερο είναι η δημοτική επιχείρηση σφαγείων του Δήμου Εμμ. Παππά η οποία εδρεύει στο Νέο Σκοπό και το τρίτο σφαγείο λειτουργεί στη Νέα Ζίχνη και ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας Στέργιος Χατζηπανταζής.

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: