serreslife

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν το Σάββατο 22 Φλεβάρη στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ στις 13.00μ.μ. εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν τους Σερραίους Αγρότες ,Έμπορους Επαγγελματιες και εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Προμαχώνα (Τελωνείο) την Δευτέρα 23 Φλεβάρη 2014 και ώρα 15.30 μ.μ. Όπου θα μοιραστούν Φυλλάδια και προϊόντα από τους Αγρότες και θα αναδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν Αγρότες ,Εμπόρους και Επαγγελματιες του Ν. Σερρών όπου αυτό για πρώτη φορά γίνεται όλοι ΜΑΖΙ.

Επιγραμματικα ανέφεραν ότι με την κατάσταση που επικρατεί κάθε χρόνο το εισόδημα όλων μειώνεται από την μια και από την άλλη το κόστος ζωής , παράγωγης , λειτουργίας, τα χαράτσια και η υπερφορολογηση όλων δεν αφήνουν σε κανένα περιθώριο για επιβίωση.

Αυτό που είπαν και εξήγησαν είναι ότι είναι όλοι Μαζί γιατί η ύφεση έβαλε ΛΟΥΚΕΤΟ σε πάνω από 300,000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Νομό , ο κύκλος εργασιών Όλων μειώθηκε σε πάνω από 50% , το κόστος παράγωγης (ρεύμα ,πετρέλαιο ,αγροτικά έξοδα) συνεχώς μεγαλώνουν και οι τιμές συνεχώς μικραίνουν.

serreslife

Ο κ.Σταλιοπουλος ανέφερε ότι είμαστε όλοι μαζί γιατί η απασχόληση και η εργασία στο χωράφι και στη πόλη συρρικνώθηκε. 1,5 εκατομ .οι άνεργοι ,το 1/3 των νεόπτωχων είναι από μικρομεσαιους  επαγγελματιες και αγρότες ενώ πάνω από 1,5 εκατμ αγρότες και επαγγελματιες είναι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη (ΟΑΕΕ-ΟΓΑ) Είμαστε όλοι μαζί γιατί με την νέα φορολόγηση που επιβάλει η Κυβέρνηση μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Ο κ.Τουρτουρας αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα φορολόγηση .,αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες όπως τους εφοπλιστές άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% και να σφραγιστούν τα βιβλιάρια του ΟΓΑ ανεξαρτήτως οφειλών .Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ ,να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών στην εφορία κανένας πληστηριασμος σπιτιού και χωραφιού.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ.Κοτσαμπας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Κεχαγιάς κάλεσαν τους Εμπόρους Επαγγελματιες Βιοτέχνες τα σωματεία  όλα , τους εργαζόμενους στη πόλη και στα χωριά να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο Προμαχώνα τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη και ώρα 15.30 μ.μ. Να στείλουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση και να το λάβει σοβαρά υπ” όψιν από τον ακριτικοί Ν. Σερρών ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πρέπει επιτέλους να ακούσει αυτό που λέει η κοινωνία και οι πολίτες που συνεχίζουν να ζουν εδώ .Επίσης αναφέρθηκαν και σε όλους τους συνάδελφους τους πολίτες και τους εργαζόμενους ότι έχουν δυο επιλογές  η  να συνεχίσουν να κάθονται στο καναπέ και να περιμένουν . να κρίνουν τους πάντες και να απαξιώνουν τα πάντα διαιωνιζοντας αυτή την κατάσταση , η  να ενεργοποιηθουν να συμμετέχουν να μπουν στον αγώνα και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Ο καθένας κρίνεται έχει ατομική ευθύνη απέναντι στα παιδιά του και την οικογένεια του.

Πηγή: serresnews.net

Διαβάστε επίσης: