serreslife

Μόλις την περασμένη Τρίτη το χωριό επισκέφτηκε εργολάβος προκειμένου να τοποθετήσει οπτικές ίνες για να μπορεί να συνδεθεί το χωριό με… ίντερνετ. Η μελέτη έγινε, οι εργασίες προχώρησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν προσεχώς αφού, όπως λένε οι κάτοικοι, απομένει ο ΟΤΕ να πραγματοποιήσει τη σύνδεση. Η Μεσολακκιά και το Φαράγγι είναι σήμερα τα μόνα χωριά της Αμφίπολης, οι κάτοικοι των οποίων δεν μπορούν να συνδεθούν με τον… έξω κόσμο διαδικτυακά.Αιρετοί και κάτοικοι άλλωστε θεωρούν πως οι ανασκαφικές εργασίες αναμένεται να φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή τους.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές και ο νέος δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος επιχειρούν να κάνουν το χώρο της… περίφραξης του τάφου πιο φιλόξενο. Μετά τον κάδο σκουπιδιών που προστέθηκε με… εντολή Περιστέρη, τοποθετήθηκαν και χημικές τουαλέτες, ενώ προσεχώς ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να δημιουργήσει στέγαστρα για τους δημοσιογράφους και να μεταφέρει πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως μόνο εάν το επιτρέψει η αρχαιολόγος.

Σύμφωνα με τον κ. Σίμο ένα εξίσου σημαντικό έργο υποδομής που πρέπει να πραγματοποιηθεί και μάλιστα άμεσα είναι ο δρόμος που ξεκινά μέσα από το χωριό, από εκεί που βρίσκεται το δημοτικό καφενείο της Μεσολακκιάς και οδηγεί στο λόφο Καστά. Πρόκειται για έναν χωματόδρομο, τον οποίο πλέον διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες και που «ποτίζουν» καθημερινά οι δημοτικές υπηρεσίες για να μην μεταφέρεται σκόνη. «Έχουμε πολλές προτάσεις και λύσεις για τη δημιουργία του δρόμου.  Είτε άμα γίνει διπλής κυκλοφορίας είτε μονόδρομος» αναφέρει ο τοπικός σύμβουλος Μεσολακκιάς. «Πρέπει να κάνουν έργα» λέει από την πλευρά του ο 92χρονος πάτερ Κωνσταντίνος Τσιτσιπίνης, ο οποίος συνομίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία.

Στο μεταξύ από τις αρχές της εβδομάδας στην περιοχή πραγματοποιούνται έργα υδροδότησης του λόφου και εργασίες συντήρησης των ευρημάτων.

Και ξενοδοχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι πρώτοι εργολάβοι έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την ανέγερση ξενοδοχείων, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο χωράφι ή κάποιο σπίτι στη Μεσολακκιά. Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του περιεχομένου του μοναδικού μακεδονικού ταφικού μνημείου αγοραπωλησίες δεν πραγματοποιούνται αφού ο… θησαυρός μπορεί να αποδειχτεί άνθρακας.

Διαβάστε επίσης: