Χωρίς προβλήματα πέρασαν το κατώφλι του σχολείου τους τη Δευτέρα, μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των γυμνασίων στην επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, με την υποχρέωση των self-test, αλλά και μαθητές των λυκείων.

Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννη Καραβασίλη, που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, δεν υπήρξαν προβλήματα, και στη συντριπτική τους πλειονότητα οι γονείς ανταποκρίθηκαν με τα self-test. “Είχαμε δύο περιπτώσεις από σχολεία της επαρχίας, όπου ο μεν πρώτος γονέας αρνήθηκε να κάνει self-test στο παιδί του ισχυριζόμενος ότι υποστηρίζει το Σύνταγμα και ο δεύτερος γονέας, ενώ έκανε self-test το παιδί του, αρνήθηκε να καταχωρήσει τα προσωπικά στοιχεία στην πλατφόρμα για τη δήλωση του αποτελέσματος του τεστ. Στους μαθητές δεν επετράπη η είσοδος βάσει των κανονισμών και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τον νόμο» ανέφερε ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας.

Αποτελέσματα των self test της πρώτης ημέρας

Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντοπίστηκαν από τα self-test πέντε θετικά αποτελέσματα σε μαθητές και οκτώ σε εκπαιδευτικούς.
Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση -σύμφωνα με τον Δ/ντή Στέλιο Ρίζο, εντοπίστηκαν θετικοί από τα self-test 33 μαθητές, ενώ σε επανέλεγχο στο Νοσοκομείο Σερρών διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί τελικά 27 μαθητές. Στη Δευτεροβάθμια εντοπίστηκαν θετικοί δύο καθηγητές, ενώ 12 μαθητές αρνήθηκαν να κάνουν self-test και δε μπήκαν στην τάξη.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: