Μπορεί ο καιρός να μην είναι σύμμαχος – λόγω χαμηλών θερμοκρασιών- για μια βόλτα στην αγορά αλλά με χαμόγελα αισιοδοξίας και με την ελπίδα πως γίνεται ένα βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα, άνοιξαν τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα στις Σέρρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου κάτω υπό αυστηρά μέτρα που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται από εμπόρους και καταναλωτές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Πασχαλία Μήτρακα είπε πως «μετά από διάστημα περίπου δύο μηνών ανοίγουν τα καταστήματά τους ευελπιστώντας να αναπληρώσουν στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, το χαμένο χρόνο και έσοδα, συμπληρώνοντας πως υπάρχει μεγάλη επάρκεια ειδών και μάλιστα σε μεγάλα ποσοστά έκπτωση».

Παράλληλα τόνισε πως «υπάρχει μια κινητικότητα από το πρωί στην αγορά, παρά το δυνατό κρύο και μια αλλαγή στην ψυχολογία εμπόρων και καταναλωτών».

Την ίδια ώρα ζήτησε «επιπλέον στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που επήλθαν λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: