Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Με τις ευλογίες της εκκλησίας έγινε ηέναρξη λειτουργίας του νέου κτιρίου Σπουδαστικής Λέσχης του ΤΕΙΚεντρικήςΜακεδονίας στον προθάλαμο του νέου κτιρίου του ιδρύματος

Ευοδώθηκαν προσπάθειες είκοσι ετών για την δημιουργία και λειτουργία λέσχης σίτισης των σπουδαστών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε κτίριο εντός τουχώρου του ιδρύματος, στην πόλη των Σερρών, και αρχές Σεπτεμβρίου παραδόθηκε στους σπουδαστές.

Με τις ευλογίες της εκκλησίας έγινε ηέναρξη λειτουργίας του νέου κτιρίου Σπουδαστικής Λέσχης του ΤΕΙΚεντρικήςΜακεδονίας στον προθάλαμο του νέου κτιρίου του ιδρύματος .Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος χθες το πρωί, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013,παρουσία της διοίκησης του ιδρύματος ,του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και φοιτητών.

Η Λέσχησίτισης βρίσκεται σε ένα άνετο ,φωτεινό και καλαίσθητο χώρο και πλήρως εξοπλισμένηγια να παρέχονταιοι καλύτερεςυπηρεσίες στους φοιτητές.

Αυτή την στιγμή όσοι έχουν δικαίωμα σίτισης ,αυτοί δηλαδή που έχουν την κάρτα σίτισης, ανέρχονται στιςδύο χιλιάδες φοιτητές. Οι μέχρι στιγμής δύο χιλιάδες φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπεται από το νόμο και η διατροφή τους είναι δωρεάν για επτά μέρες την εβδομάδα . Έχουν την δυνατότητα όμως και φοιτητέςπου δεν έχουν κάρτα σίτισης πληρώνοντας δύο ευρώ το μεσημέρι και δύο ευρώ το βράδυ να σιτίζονται στην Λέσχη του ΤΕΙ.

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος « Η σημερινή αυτή όμορφη μέρα είναι μια τονωτική ένεση για όλους μας και για την εκπαιδευτική κοινότητα και για την κοινωνία μας και για την πατρίδα μας γενικότερα, μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως και των άλλων γεγονότων που δημιουργούν επιπλέον προβληματισμού και θλίψη .Σήμερα εγκαινιάσαμε αυτή την λαμπρή αίθουσα ,αυτή την εστία την λέσχη για τον φοιτητόκοσμο τηςπεριοχής μας των ΤΕΙ .Είναι πράγματι λαμπρά ,πλήρως εξοπλισμένη με άνετους φωτεινούς χώρους πραγματικά που δείχνουν έναν πολιτισμό και μιαποιότητα και αυτό είναι ένα πολύ ουσιαστικό και αυτό το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας εκπέμπεται από την πόλη των Σερρών. Έτσι ώστε να έρθει στην ζωή μας και πάλι η ελπίδα .

Δίνοντας τις ευχές του, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης, στην διοίκηση ,στους καθηγητές και στους φοιτητές τόνισε «Εύχομαι και στην διοίκηση και στους καθηγητές και κυρίως στα παιδιά φοιτητές και φοιτήτριες να έχουν μια ευλογημένη χρονιά να αξιοποιήσουν τον χώρο, να σεβαστούν αυτό το χώρο γιατί είναι δικός τους ώστε να απολαμβάνουν και το φαγητό τους και την ανθρώπινη επικοινωνία γιατί φαντάζομαι ότι θα είναι ένα φοιτητικό στέκι .Είναι επιπλέον μιακοινωνική προσφορά της πολιτείας για τους πιο αδύναμους φοιτητές και φοιτήτριες. Να την αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και κυρίως να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον χρόνο της φοιτήσεως τους, έτσι ώστε να πάρουν εκείνα τα ακατάλληλα εφόδια για να βγουν στην ζωή και να αγωνιστούν και να πετύχουν το καλύτερο. Καλή αρχή χρόνια πολλά»

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Πασχαλούδης , αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του έργου ,δήλωσε « Αυτό το έργο είναι του ελληνικού λαού μα τα δικά του χρήματα έχει γίνει, καιρός είναι να ωφεληθούν τα παιδιά μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Αυτό που μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε είναι να φροντίσουμε να το κρατήσουμε όπως το βλέπετε τώρα και μη στα εγκαίνια όλα είναι ωραία και φωτεινά και λαμπρά και την επόμενη μέρα κανείς δεν θέλει να το πλησιάζει γιατί δεν του αρέσει αυτό που βλέπει .Συγχαρητήρια σε όλους για όλες αυτές τις προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια εκ μέρους τους δέχομαι και γω συγχαρητήρια αυτή την στιγμή .Ελπίζουμε, ευχόμαστε και αυτό που προσπαθούμε είναι τέτοια έργα να γίνονται εδώ στο ΤΕΙ Σερρών ,στο ΤΕΙΚεντρικής Μακεδονίας και να παραμείνειτο ίδρυμα φάρος για την περιοχή και όχι μόνο την στενή αλλά την ευρύτερηκαι όσο πάει πιο ευρύτερη»

«Ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια οι προσπάθειες της δημιουργίας της λέσχης στο χώρο του ΤΕΙ .Ως γεφύρι της Άρτας από το 1993-94 είκοσι χρόνια μετά στις 1 Σεπτεμβρίου 2013 ,έγινε πραγματικότητα η σίτιση των φοιτητών στο χώρο του ΤΕΙ, μετά από προβλήματα που είχαμε με τους εργολάβους το έργο καθυστέρησε .Ο χώρος είναι πάρα πολύ ωραίος .Για αυτό ας κοιτάξουμε στο μέλλον να μάθουμε από τα λάθη μας να μην κρατούν τόσο τα έργα αλλά να διατηρήσουμε και αυτά που γίνονται έστω και με μεγάλη καθυστέρηση να τα κρατάμε όπως είναι» σημείωσε ο κ. Πασχαλούδης

Ο κ. Ευθύμιος Λιούπας ,εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών και εκπρόσωπος της ΔΑΠ ,ανέφερε « Μετά από πολλά χρόνια όπως ακούστηκε από τον σεβασμιότατο καταφέραμε να λειτουργήσει η Λέσχη στο χώρο του ΤΕΙ, σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε μέσα σε όλη την κρίση που επικρατεί και στην παιδεία και στην κοινωνία και πιστεύουμε και μεις οι φοιτητές ότι μετά από πάρα πολλές προσπάθειες ,προτάσεις και διεκδικήσεις καταφέραμε να φέρουμε την Λέσχη στο χώρο του ΤΕΙ. Φυσικά εμείς οι φοιτητές δεν έχουμε ούτε τα χρήματα ούτε του ς προϋπολογισμούς για να υλοποιήσουμε αυτό το έργο αλλά η προσπάθεια μας ήταν έμπρακτη και πιστεύουμε πλέον οι φοιτητές θα έχουν μια λέσχη την οποία θα χαίρονται και θα έρχονται με χαρά να τρώνε υγιεινά».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 428 επισκέπτες