Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

SOS για το τμήμα Αρχιτεκτονικής & Εσωτερικής Διακόσμησης.

Το θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο τμήμα Αρχιτεκτονικής και Εσωτερικής Διακόσμησης του ΤΕΙ Σερρών απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με αντιπροσωπεία φοιτητών του τμήματος και γονέων τους στην Αθήνα, με αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών, έγινε μια προσπάθεια γνωστοποίησης των προβλημάτων που παρουσιάζονται λόγω της έλλειψης καθηγητών προς αναζήτηση λύσης τονίζοντας την σοβαρότητα του θέματος.


Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, αν και δεν δόθηκε ουσιαστική απάντηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα, μέσω της εξεύρεσης καθηγητών που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το τμήμα ώστε να μπορούν να συνεχιστούν τα μαθήματα, ωστόσο υπήρξε όπως κατανόηση και παραδοχή της εν λόγω αναγκαιότητας.

Από το «Αθηνά»

Πάντως, από την ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και μετά, προκλήθηκε ένα κλίμα αβεβαιότητας για τους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΕΙ Σερρών.
Από την ανακοίνωση ακόμα, οι φοιτητές του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικείμενων στο ΤΕΙ Σερρών ζήτησαν με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, την παραμονή του, ζητώντας μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του τίτλου του πτυχίου τους, την παραμονή του τμήματος στο ΤΕΙ Σερρών και την αυτονομία της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.
Οι σπουδαστές χαρακτήριζαν ανορθόδοξο το σχεδιασμό για τη σχολή τους υποστηρίζοντας πως «ο υγιής νους επενδύει στο μέλλον και δεν τσαλακώνει τα όνειρα εκατοντάδων νέων λόγω κακής διαχείρισης δεδομένων».

Και στο Eco festival

Βεβαίως, οι αντιδράσεις των φοιτητών δεν σταμάτησαν με την επιστολή στον υπουργό. Προσφάτως, στη διάρκεια του Eco festival, εξέθεσαν τις σπουδαστικές εργασίες τους με σχέδια, μακέτες, εικαστικά, φωτογραφίες κ.α.
«Φιλοξενούμε την εμπνευσμένη δουλειά των σπουδαστών του ΤΕΙ, οι οποίοι μ' αυτό τον τρόπο δίνουν το «παρών» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, παρά το γεγονός ότι το κράτος αποφάσισε την συγχώνευση της σχολής τους με την αντίστοιχη του ΤΕΙ Αθηνών» είχε τονίσει -κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα οικεία μέσα ενημέρωσης- η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των τμημάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια βίου Μάθησης, Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου.
Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τη συνεργασία «δήλωση συμπαράστασης, μετά την άδικη απόφαση για την κατάργηση του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων  και την μεταφορά του από τις Σέρρες».

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ

Από την πλευρά τους οι σπουδαστές του τμήματος είχαν επισημάνει: «Δείχνουμε την αντίδραση στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θεώρησε φρόνιμο να μας μεταφέρει στο αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας, αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση των φοιτητών και των οικογενειών τους.
Πρέπει επίσης να τονιστεί πως το ίδιο το τμήμα της Αθήνας έχει δηλώσει επίσημα πως δεν έχει την δυνατότητα να μας απορροφήσει.
Ελλείψεις διδακτικό προσωπικό και ανεπαρκείς υποδομές είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στην συγχώνευση, η οποία στο παρελθόν πιστεύαμε πως ήταν ευνοϊκή για εμάς.
Διεκδικούμε κι απαιτούμε το τμήμα μας να παραμείνει στις Σέρρες και να δοθούν επαρκής προϋπολογισμός και διδακτικό προσωπικό.
Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να σπουδάσουμε με αξιοπρέπεια».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 320 επισκέπτες