Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Με σημείο αιχμής την μη εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» ,που επιχειρεί τη συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας, την εβδομαδιαία κατάληψη του ΤΕΙ Σερρών αποφάσισαν οι σπουδαστές του.

Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, με 319 ψήφους υπέρ της πρότασης της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Σπουδαστών έναντι 191 της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, «λουκέτο» μπαίνει στις σχολές του ιδρύματος, ενώ πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των σπουδαστών στο κέντρο της πόλης των Σερρών την Παρασκευή και το Σάββατο.


« Η συγχώνευση των σχολών συνεπάγεται τόσο τη γενίκευση του γνωστικού αντικειμένου, πράγμα που υποβαθμίζει το πτυχίο και μας καταδικάζει στην ανεργία, όσο και την αλλαγή του προγράμματος σπουδών με λογικό επακόλουθο την αλλαγή του αντικειμένου της σχολής και των επαγγελματικών δικαιωμάτων» υποστηρίζει ,μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Σπουδαστών.

Με αντικείμενο τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» στην λειτουργία του ΤΕΙ Σερρών και τη δημιουργία κοινού διεκδικητικού πλαισίου στο πλαίσιο της διαβούλευσης του επίμαχου σχεδίου, ευρεία σύσκεψη των φορέων της Π.Ε. πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία της διοίκησης του ιδρύματος.

Σύνταξη: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 260 επισκέπτες