Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Μια αρκετά σοβαρή υπόθεση εξαπάτησης από μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλει μέσω επίσημων επιστολών του προς το Ίδρυμα, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο απόφοιτος έπεσε θύμα λογοκλοπής της πτυχιακής του εργασίας από τον επιβλέποντα καθηγητή της εργασίας, ο οποίος, εκτός του ότι παρουσίασε την εργασία του σπουδαστή του ως δική του μεταπτυχιακή διατριβή, φρόντισε να την εκμεταλλευτεί και οικονομικά, πουλώντας τη, έναντι αδράς αμοιβής, σε δημόσιους φορείς!

Πιο συγκεκριμένα, καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, εκμεταλλευόμενος την ακαδημαϊκή του θέση, εισηγήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και ανέθεσε σε φοιτητή ως πτυχιακή εργασία, ένα θέμα εργασίας, το οποίο του είχε ανατεθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να το εκπονήσει εκείνος, την ίδια περίοδο, ως μεταπτυχιακή διατριβή. Το γεγονός αυτό, σκόπιμα το απέκρυψε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και από τον φοιτητή, ώστε προμελετημένα να οικειοποιηθεί την τελική εργασία του φοιτητή και να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του υποχρεώσεις στο άλλο Ίδρυμα με πολύ λιγότερο κόπο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο καθηγητής προχώρησε σε πώληση της εργασίας, μέσω υπεργολαβιών, σε διάφορα δημόσια έργα, όπως η διαδικτυακή εφαρμογή – ιστοσελίδα του Δημοσίου Δασικού Συμπλέγματος Γέρακα-Ξάνθης-Κιμμερίων (http://www.xanthigerakas-forest.gr/) ή η διαδικτυακή εφαρμογή – ιστοσελίδα του Δημοσίου Δάσους Σκρα-Φανού (http://aitolos.eu/gis/).

serreslife

Συγκρίνοντας τα παραπάνω δημόσια έργα, είναι προφανές ότι είναι παρόμοια με την πτυχιακή εργασία, χωρίς αναφορές και χωρίς να έχει εκδοθεί καμιά άδεια χρήσης.

Να σημειωθεί ότι ο απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών, τα στοιχεία του οποίου μας είναι γνωστά, έχει ενημερώσει εδώ και μήνες το ΤΕΙ Σερρών, μέσω προσωπικών συναντήσεων και εγγράφου υπομνήματος, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί ουδεμία εξήγηση, μέχρι σήμερα, από τη διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών.

Τα έγγραφα που μας έχει κοινοποιήσει ο απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών:

  • Σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα προς το ΤΕΙ
  • Ηλεκτρονικό αντίγραφο της πτυχιακής μου εργασίας
  • Εγγραφή της πτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΤΕΙ ΚΜ:
  • Εγγραφή της πτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΑΠΘ:
  • Φύλλο ανάθεσης πτυχιακής εργασίας
  • Φύλλο βαθμολόγησης πτυχιακής εργασίας

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 375 επισκέπτες