Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.



Δεν μου άρεσε η συζήτηση που κάναμε σήμερα, δεν μου άρεσε γιατί δεν κοιταχθήκαμε στα μάτια και δεν ήμασταν ειλικρινείς. Δηλαδή κάποια στιγμή, πρέπει και μεταξύ μας να κάνουμε μια Gionki pur , μία ημέρα συμφιλίωσης.
Αφού φαγωνόμαστε οι πανεπιστημιακοί, ποιος θα πάρει τα περισσότερα. Προχθές ήμασταν στην Υπουργό, για τις 500 θέσεις μαλώναμε.

Ακούστηκε τίποτα, για καμία διαφοροποίηση εδώ πέρα;

Όλα, αγγελικά πλασμένα, ρίχνουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, αλλά κάποια στιγμή τα σκουπίδια θα βγούνε. Και βγαίνουν συνέχεια, και έπειτα θα βρούμε ποιος φταίει, αν φταίει κάποιος άλλος.

Τα παραπάνω είπε σήμερα την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου προέδρων ΤΕΙ Δημήτρης Πασχαλούδης , ενώ σημείωσε τα εξής:

-Εγώ θα κάνω μια έκκληση. Πιστεύω ότι τα ΤΕΙ, τα τελευταία χρόνια, είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού , ειλικρινά τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού , και αν πάρουμε τα Τ.Ε.Ι. της περιφέρειας , είναι τα παιδιά των παιδιών ενός κατώτερου Θεού .

- Ας το καταλάβουμε, ότι η Ελλάδα δεν τελειώνει ούτε στη Μαλακάσα και η Μακεδονία ούτε στο Δερβένι. Είναι πρόσκληση και πρόκληση , προς όλους που ψηφίζουν θέματα Παιδείας , Υγείας ή, οτιδήποτε, να επισκεφθούν και αυτές τις περιοχές , να δουν τι γίνεται και στις Σέρρες, στην Κρήτη , στην Καλαμάτα , στην Άρτα.

-Δύο πράγματα θα πω, από αυτά που ρωτήθηκαν.

-Στο θέμα της σύνδεσης, εκπαίδευσης με αγοράς, καθώς επίσης και κάποιος, ο οποίος μίλησε και ρώτησε για απαξιωμένα τμήματα των ΤΕΙ, και γιατί να ξοδεύουν σε περιόδους κρίσης, οι γονείς σε απαξιωμένα τμήματα των ΤΕΙ.

- Τα ΤΕΙ Έχουν σχεδιασθεί από την αρχή, ειλικρινά έχουν σχεδιασθεί από την αρχή και έχουν μια άμεση επαφή και ανταπόκριση προς την αγορά, προς την οικονομία .

-Γι' αυτό υπάρχουν τόσα πολλά εργαστήρια , γι' αυτό υπάρχει και η πρακτική άσκηση.

-Συνεπώς δεν είναι απαξιωμένα τα τμήματα των ΤΕΙ, ίσως να υπάρχουν ορισμένα που έγιναν τα τελευταία χρόνια και όλοι ξέρουμε πως έγιναν.

-Αλλά ο βασικός και ο μεγάλος κορμός των ΤΕΙ, είναι κοντά στην αγορά και γι' αυτό τα επιλέγουν και πάρα πολλοί φοιτητές και γι' αυτό πάρα πολλά Πανεπιστήμια , από το 1990 και μετά, υιοθέτησαν και πήρανε τμήματα, τα οποία υπήρχαν προ 1990 , μόνον στα ΤΕΙ.

-Όσο για την διασπορά, η διασπορά έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο των ιδρυμάτων , όχι μόνο των ΤΕΙ, αλλά και των Πανεπιστημίων.

-Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τη δεκαετία του 60, έκανε τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έκανε τα περιφερειακά ΤΕΙ. Παίζουν συγκεκριμένο ρόλο, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό στις περιοχές, στις οποίες είναι .

- Τελειώνω με μια μικρή παρατήρηση, γιατί νομίζω ότι ορισμένοι γνωρίζουν το τι συμβαίνει με αυτό που είπα « Αθήνα ή Θεσσαλονίκη». Μιλάμε για το θέμα του τουρισμού και εδώ θα ήθελα να κάνω μια διαφήμιση μέσα στη Βουλή , για το ΤΕΙ Σερρών.

- Εδώ και τέσσερα χρόνια, λειτουργεί τμήμα αγγλόφωνο , μεταπτυχιακό , hospitality & tourism , φέτος έχουμε Ινδούς φοιτητές , από την Ζιμπάμπουε, που τους τσιμπήσαμε, στην κυριολεξία τους τσιμπήσαμε, με διαφήμιση μέσω του facebook, γιατί η Πολιτεία αν γίνει κάτι στο Καποδιστριακό ή στο Α.Π.Θ - έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα , έχει γίνει κάτι στις Σέρρες - έχει γίνει κάπου βόρεια της Μυκόνου, δεν είναι στην Ελλάδα.

Πηγή : esos.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 336 επισκέπτες