Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια προκειμένου να ψηφίσουν, ωστόσο η εικόνα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις αναμετρήσεις του παρελθόντος, αφού ακόμα και τα γνωστά τραπεζάκια των παρατάξεων -εκτός από ελάχιστα- έχουν εξαφανιστεί.
Με μειωμένους"προϋπολογισμούς" θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές για το 2014 την Τετάρτη 7 Μαΐου ,αφού όπως φαίνεται και από τα περσινά αποτελέσματα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των φοιτητών για τον φοιτητικό συνδικαλισμό μειώνεται.


Με μια βόλτα στο ΤΕΙ η απουσία εκπροσώπων και αφισών από τις παρατάξεις της Πανσπουδαστικής και της ΠΑΣΠ εξηγεί γιατί, στο ΤΕΙ Σερρών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει 14 συνεχόμενα χρόνια αυτοδυναμία και φέτος στοχεύει για 15. Κατεβήκαμε στο ΤΕΙ και συνομιλήσαμε με τον υπεύθυνο της παράταξης Γιώργο Μελίδη, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα στους σπουδαστές την Τετάρτη να δηλώσουν παρών στις εκλογές, να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα Διοίκησης του ΤΕΙ και όλοι μαζί να δυναμώσουν το Σύλλογο Σπουδαστών.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι λυπηρό να μη βλέπει τις αντίπαλες παρατάξεις να βρίσκονται στο χώρο του ΤΕΙ, έστω και λίγες μέρες πριν τις εκλογές και όλοι μαζί να προσπαθούν, πέρα από κομματικές διαφορές, να δώσουν λύση στα προβλήματα των φοιτητών.

«Σε μια εποχή που τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ καλούνται περισσότερο από ποτέ να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις της κοινωνίας και να καταστούν μοχλοί ανάπτυξης για τη χώρα, υπάρχει λόγος να ψηφίσεις στις φοιτητικές εκλογές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΔΟ, Βιλλιώτης Χρήστος, εμπνευσμένος από το μότο της αφίσας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το ΤΕΙ Σερρών είναι ένα από τα καλύτερα ιδρύματα της χώρας, ενώ όσο αναφορά το συνδικαλιστικό κομμάτι και ακόμα περισσότερο τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ, έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα θέματα παιδείας. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Κώστας Μεϋντής, Γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ Πανελλαδικά και πρωτεργάτης της μεγάλης επιτυχίας της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ ξεκίνησε το συνδικαλιστικό του έργο από την τοπική ΔΑΠ.

Δυστυχώς, δεν συναντήσαμε κανέναν άλλο εκπρόσωπο άλλης φοιτητικής παράταξης, είτε της Πανσπουδαστικής είτε της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, για να ακούσουμε τη δική τους γνώμη.

serreslife

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 500 επισκέπτες