Τα ανασφάλιστα οχήματα παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει στους ελληνικούς δρόμους ένας οδηγός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, τα ατυχήματα στα οποία υπήρχαν ανασφάλιστα οχήματα μειώθηκαν μόλις 3.9% μονάδες στους πρώτους 9 μήνες του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.


Πιο συγκεκριμένα δηλώθηκαν 1.300 περιπτώσεις για το 2019 ενώ το 2018 ο αριθμός ανερχόταν στα 1.353 ατυχήματα.
Από τα δεδομένα προκύπτει πως ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά τις προσπάθειες εντοπισμού τους μέσω των ηλεκτρονικών ελέγχων αλλά και τις συντονισμένες πολιτικές να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο τα ασφάλιστρα, ώστε να λειτουργήσουν ως κίνητρο ασφάλισης.

Σε περίπτωση που υπολογιστεί πως οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας βρίσκονται σε αυξανόμενη πορεία, τότε σημαίνει πως οι πιθανότητες για εμπλοκή σε ατύχημα με ένα ανασφάλιστο όχημα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο μόνος τρόπος ένας οδηγός για να είναι καλυμμένος από τον κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου.
Ένα ανασφάλιστο όχημα είναι παντελώς ακάλυπτο στην περίπτωση ενός ατυχήματος και ο οδηγός του είναι εκτεθειμένος σε νομικές διαδικασίες οι οποίες θα τον φέρουν πολύ κοντά στην οικονομική καταστροφή, καθώς δεν θα χρειαστεί να αποζημιώσει μόνο τις προσωπικές του βλάβες, αλλά και να καταβάλει υπέρογκα ποσά στην ασφαλιστική, το δημόσιο και το επικουρικό κεφάλαιο.

Η μόνη ασπίδα για να αποφύγει τα παραπάνω, είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου η οποία έχει σταθερό κόστος, τον καλύπτει νομικά σε περίπτωση ελέγχου της τροχαίας ή ηλεκτρονικής διασταύρωσης και του παρέχει κάλυψη σε κάθε περίπτωση ατυχήματος.

Μάλιστα το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων έχει απασχολήσει για πολλά χρόνια τις ασφαλιστικές εταιρείες και πολλές από αυτές παρέχουν ειδική κάλυψη, ώστε να αποζημιώσουν ταχύτατα οι ίδιες τον πελάτη τους και ν’ αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την αποζημίωση τους από τον ιδιοκτήτη χωρίς ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη κάλυψη τις περισσότερες φορές είναι πρόσθετη, έχει πολύ μικρό κόστος για τον ασφαλισμένο και αναφέρεται ως «κάλυψη από ανασφάλιστα οχήματα». Είναι η μόνο λύση μάλιστα που του εγγυάται ταχύτατη αποζημίωση, καθώς ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε νομικές περιπέτειες για να πάρει τα χρήματα του από τον ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος.

Διαβάστε επίσης:

  • Μια νέα εμπειρία JYSK στις Σέρρες Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που άνοιξε τις πύλες του το κατάστημα JYSK Σερρών. Στα χρόνια αυτά οι πελάτες της JYSK στις Σέρρες είχαν την ευκαιρία να ...
  • Τι σουτιέν να επιλέξω; Όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο σουτιέν, είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που να ταιριάζει σωστά στο στήθος, τις ανάγκες σας και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. ...