Εάν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε αλλά και πως σας καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου σας για τροχαία που έγιναν στο εξωτερικό τότε βρήκατε τη λύση.


Ας δούμε μερικές από τις οδηγίες που παρέχει το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σχετικά με συγκρούσεις οχημάτων που έγιναν σε διαφορετικό τόπο από αυτόν του εγγεγραμμένου οχήματος, αλλά και για το πώς συνεχίζει και έχει ισχύ η ασφάλεια αυτοκινήτου μας:

1. Πρέπει να έχετε εκδώσει πράσινη κάρτα

Εάν σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σας, τότε επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και ζητήστε να εκδώσετε την πράσινη κάρτα. Ουσιαστικά με αυτό το έγγραφο μεταφέρατε κάποιες καλύψεις της ασφάλειας αυτοκινήτου σας στο εξωτερικό και μπορείτε να ταξιδεύετε κανονικά. Εάν υπάρχει κάποια νομική ιδιαιτερότητα σχετικά με την ισχύ η ασφαλιστική σας θα σας ενημερώσει.

2. Μετά το ατύχημα

Επικοινωνήστε απευθείας με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης της ξένης χώρας στον αριθμό που έχει πίσω της η πράσινη κάρτα που εκδώσατε για να σας δώσουν οδηγίες. Από τη μεριά σας θα πρέπει να καταγράψετε όλα τα στοιχεία των οχημάτων, ώστε να μπορούν να εκκινηθούν κανονικά οι διαδικασίες αποζημίωσης από την ασφάλεια αυτοκινήτου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υπαιτιότητα, ο ξένος οδηγός θα πρέπει να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του.

3. Αποζημίωση

Για τα ατυχήματα που δεν έχετε υπαιτιότητα και έχουν συμβεί σε χώρα της Ε.Ε., η αποζημίωση από την ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να διεκδικηθεί στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, όλα τα βήματα τα παρέχει το Επικουρικό Κεφάλαιο της Ελλάδας, το οποίο με ειδικούς εκπροσώπους προσφέρει κάθε στιγμή ενημέρωση και στήριξη.

4. Ατυχήματα σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Εδώ, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε αναλυτικά με την ασφαλιστική σας εταιρεία, για να σας πει σε τι βαθμό σας καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου και να σας δώσει επιπλέον στοιχεία σχετικά με τα νομικά καθεστώτα της συγκεκριμένης χώρας, τους περιορισμούς αλλά και τις ιδιαιτερότητες. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε πως ενώ η πράσινη κάρτα είναι δωρεάν για ταξίδια στην Ε.Ε. μπορεί να έχει κόστος για κάποιες χώρες εκτός της Ε.Ε., αναλόγως την πολιτική της εταιρείας σας και να μην παρέχει κάποιες επιπλέον καλύψεις. Τέλος, δυσκολίες στη μεταφορά της ασφάλειας αυτοκινήτου υπάρχουν και για ταξίδια σε χώρες με πολέμους.

Διαβάστε επίσης:

  • Μια νέα εμπειρία JYSK στις Σέρρες Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που άνοιξε τις πύλες του το κατάστημα JYSK Σερρών. Στα χρόνια αυτά οι πελάτες της JYSK στις Σέρρες είχαν την ευκαιρία να ...
  • Τι σουτιέν να επιλέξω; Όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο σουτιέν, είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που να ταιριάζει σωστά στο στήθος, τις ανάγκες σας και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. ...