serreslife

Έδωσε απαντήσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Μέγκλας στον πρόεδρο της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου κ.Καλαϊτζίδη όπως ζητούσε (δείτε εδώ) με επιστολή που εξέδωσε και απέστειλε σε όλα τα μέσα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω στην επιστολή

Σε μία 4η επιτυχημένη SEREXPO η γιγαντιαία προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών, των υπαλλήλων του και των πολλών εθελοντών του στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πρόσφερε:
-επαφή μεταξύ συμμετεχόντων & επισκεπτών
-ενημέρωση
-επαφές με πολιτικούς & εκπροσώπους Αρχών - παρέστησαν δύο Υφυπουργοί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας -
-εμπορικές συμφωνίες
-πολιτισμό
-δωρεάν συναυλίες επώνυμων τραγουδιστών και πολλά άλλα.

Με την παρούσα ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών και την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι πρόθυμα συμμετείχαν στην υπ’ αριθμ. 15/25.09.2018 τελική, πριν την SEREXPO, Διοικητική Επιτροπή με θέμα τυχόν προβλήματα και συνέβαλαν με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχία της.
Δυστυχώς, ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ», ο κος Βασίλης Καλαϊτζίδης, αρνήθηκε να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση της SEREXPO και μάλιστα δεν προσήλθε καν στην προαναφερόμενη Διοικητική Επιτροπή. Το χειρότερο όλων είναι ότι πριν την SEREXPO δημιούργησε εμπόδια στην επιτυχία του θεσμού και αρνητικό κλίμα  στάση που συνεχίζει και σήμερα με διάφορες προσωπικές ανακοινώσεις του.

Σημειώνονται τα ακόλουθα:
-Επιλέχθηκε η δύσκολη διαδικασία της υλοποίησης της διοργάνωσης με ίδια μέσα για μείωση του κόστους!
-Η αύξηση του κόστους συμμετοχής, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη και χωρίς εισιτήριο, σημειώθηκε διότι, λόγω χώρου, μειώθηκε αναγκαστικά ο αριθμός των συμμετεχόντων, ενώ τα έξοδα (καθαριότητα, προβολή – διαφήμιση, υποδοχή & φιλοξενία Υπουργών) ήταν αυξημένα. Παρ’ όλα αυτά το Επιμελητήριο πρόσφερε το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ στη φετινή SEREXPO.

Το κόστος είναι μικρό σε σύγκριση με τις παροχές λόγω εθελοντισμού και δωρεάν προσφοράς πολλών επαγγελματιών.
-Ως προς τον χώρο διεξαγωγής της SEREXPO, δυστυχώς, κανένας άλλος Δήμος ή Φορέας δεν παραχώρησε κάποιον άλλο χώρο στο Επιμελητήριο. Από το Στρατόπεδο Παπαλουκά μεγάλο μέρος του ανήκει στο Στρατό και διεκδικείται από τον Δήμο Σερρών, άρα βρίσκεται υπό το ίδιο καθεστώς με το Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη.
-Όσον αφορά τα πεπραγμένα της ΕΠ.ΑΝ.ΕΣ.ΕΡ., κατόπιν απόφασης της Διοίκησής της, για λόγους διαφάνειας ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, παρόλο που δεν υποχρεούται.

Είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε με χαρά προτάσεις για εκθέσεις, θεματικές εκδηλώσεις, νέους θεσμούς, τεκμηριωμένες ως προς το κόστος και τον τρόπο υλοποίησης τους, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και υπηρετώντας πάντοτε ενωμένοι το συμφέρον των μελών του Επιμελητήριου.

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...