serreslife

Το Επιμελητήριο τόνισε ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ θα πρέπει να απομονώνει εξαρχής τέτοιου είδους γεγονότα και όχι να περιμένει πρώτα έγγραφες καταγγελίες.

Τη δυσαρέσκειά του για το σκάνδαλο που προκλήθηκε εξαιτίας της σύλληψης του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών εξέφρασε σε επιστολή του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. 

«Με λύπη παρακολουθούμε από σχετικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα το θέμα της σύλληψης Καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Το ντροπιαστικό αυτό γεγονός με τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει σε πανελλαδικό επίπεδο αποτελεί δυσφήμιση όχι μόνο για το Ίδρυμα αλλά και για όλο τον Νομό Σερρών. Μάλιστα, μας τηλεφωνούν Πρόεδροι από Επιμελητήρια της χώρας είτε σκεπτόμενοι την αποφυγή σπουδών στις Σέρρες είτε αναφερόμενοι σε γνωστά σε αυτούς περιστατικά», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μέγκλας. 

Τονίζει μάλιστα ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ θα πρέπει να απομονώνει εξαρχής τέτοιου είδους γεγονότα και όχι να περιμένει πρώτα έγγραφες καταγγελίες.

«Προτείνουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να σταματήσουν και να μην υπάρξουν άλλα επικριτικά δημοσιεύματα από όλη την Ελλάδα, καθώς το Τ.Ε.Ι. πρέπει να διαφημίζει την πόλη και τον Νομό Σερρών», προσθέτει.

«Ως Επιμελητήριο Σερρών επιδιώκουμε και προτείνουμε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Έχουμε δείξει επανειλημμένως ότι είμαστε στη διάθεση του Ιδρύματος, όπως κάναμε το 2012, οπότε έθεσα υποψηφιότητα ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για εξωτερικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ, χωρίς τότε να προτιμηθώ για τη θέση αυτή. Στόχος μας είναι με δράσεις και ενέργειες από κοινού να επιτυγχάνουμε τη διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με την εκπαίδευση και την επιστήμη, ώστε να προκύπτουν οφέλη τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους επαγγελματίες», καταλήγει η επιστολή. 

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...