prytaneis_tei

Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις και καθηγητές 40 Πανεπιστημίων από 15 ευρωπαϊκές χώρες, επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη το ΤΕΙ Σερρών, με σκοπό τη γνωριμία με τους πανεπιστημιακούς του χώρους, αλλά και την καλλιέργεια σχέσεων και συνεργασίας πάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Επρόκειτο για ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, της Βουλγαρίας, του Καζακστάν, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μολδαβίας, της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, των Σκοπίων και της Φινλανδίας που βρέθηκαν στη χώρα μας για ολιγοήμερη εκπαιδευτική παραμονή, εντάσσοντας στο πρόγραμμά τους και την επίσκεψη στην πόλη μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΤΕΙ Σερρών.

«Προετοιμάσαμε και συμφωνήσαμε με τα άλλα Πανεπιστήμια. τη θέσπιση ενός Μεταπτυχιακού προγράμματος που θα γίνει  από το ΤΕΙ μας, καθώς και την ανάπτυξη ανταλλαγών καθηγητών και φοιτητών μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης.


Οι εξήντα ακαδημαϊκοί, ξεναγήθηκαν στο κάμπους του ΤΕΙ και συζήτησαν με τη Διοίκησή του για τη συνεργασία των Πανεπιστημίων τους πάνω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο τον Τουρισμό και την οικονομία.
«Είναι σημαντικό για μας, οι φοιτητές μας να μπορέσουν να βγουν από τη χώρα και να γνωρίσουν δεδομένα άλλων χωρών με εμπειρία στην τουριστική οικονομία» δήλωσε ο κ. Λαουρέντζου Καλμούτσκι Πρύτανης του κρατικού Πανεπιστημίου της Μολδαβίας.

«Εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Σερρών. Υπάρχει η απαραίτητη οργάνωση, υποδομή και εμπειρία που εγγυώνται ότι η συνεργασία με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Ευρώπης θα πετύχει» τόνισε σε άπταιστα ελληνικά και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μπάρι της Ιταλίας κ. Αντόνια Κασαμάσιμα.
«Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε τις ανταλλαγές φοιτητών μας με την Ελλάδα. Το ΤΕΙ Σερρών το γνωρίζουμε και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα προσφερόμενα επίπεδα» είπε και ο Αντιπρόεδρος του κρατικού Πανεπιστημίου του Καλίνιγκραντ της Ρωσίας, κ. Βαλεντίν Κορνέγιεβιτς.

Το ΤΕΙ Σερρών, έχοντας εμπειρία στα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και σ` αυτά της κινητικότητας καθηγητών και φοιτητών μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δηλώνει ετοιμότητα ενόψει της συνεργασίας.
Ήδη, τα κείμενα των συμφωνιών που πρόκειται να υπογραφούν με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια είναι έτοιμα ώστε τα προγράμματα να ξεκινήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2012 στις Σέρρες, με τη συμμετοχή και των ξένων φοιτητών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη των Σερρών οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, ξεναγήθηκαν και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.

Από: ARIADNI PAPAFOTIOU

Διαβάστε επίσης: