agelidis_mmeΟ δήμος Σερρών αναζητά τρόπους για την δημιουργία του κεντρικού πάρκου της πόλης των Σερρών ,ένα πάρκο όνειρο για τους Σερραίους εδώ και πολλά χρόνια .

« Το κεντρικό πάρκο στην πόλη των Σερρών το συζητάμε . Έχουμε έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο των ιδιοκτητών ,περιμένουμε την απάντησή τους. Τους κάναμε πρόταση, σε έναν αριθμό οικοπεδούχων για ανταλλαγή των οικοπέδων τους με άλλες δημοτικές εκτάσεις .Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή βρέθηκα με τον δικηγόρο τους ,τον κ. Γώγο, μου είπε ότι θα απαντήσει στην πρότασή μας, ακόμη δεν μας απάντησε , δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα υπάρξει» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης.

Ο δήμος Σερρών κατέθεσε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για το θέμα αυτό. «Καταθέσαμε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο ,για να μας δώσουν χρήματα –αν πάρουν χρήματα από τους ημιυπαίθριους – να τα δώσουμε για απαλλοτριώσεις . Να μας δώσουνε χρήματα και να απαλλοτριώσουμε κάποιους ιδιοκτήτες» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Αναφορικά με το χώρο του δημοτικού γηπέδου ο δήμαρχος τόνισε « Όσο αφορά το γήπεδο, για να φύγει , πρέπει να κατασκευάσει ο Πανσερραϊκός γήπεδο . Ας είμαστε ρεαλιστές αυτή η σκέψη που ακούγεται να πάει στο Εθνικό στάδιο είναι πολύ δύσκολο . Γιατί μια ομάδα για να έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές στο γήπεδο θα χρειαστούν πολλά χρήματα . Καλύτερα να κάνεις καινούριο γήπεδο παρά να διαθέσεις ταχρήματα γιαανακινήσεις .Παρόλα αυτό έχουμετον στίβο και τα σωματεία εκεί θέλουν να διώξουν τις ομάδες που ήδη χρησιμοποιούν το γήπεδο».

Επισημαίνεται ότι κάποιοι ιδιοκτήτες της περιοχής ζητούν να τους παραχωρηθεί ένα πολύγωνο στο χώρο που είναι χαρακτηρισμένο το κεντρικό πάρκοκαι να χτίσουν εκεί τις κατοικίες τους αποδεσμεύοντας το χώρο.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: