serreslife

Με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων από την ίδρυση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Απόστολος Σφετκόπουλος και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018.

O κ. Σφετκόπουλος ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου επεσήμανε  τα εξής:

“Σαν σήμερα, πριν 17 χρόνια ιδρύθηκε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων. Μια δημοτική κίνηση καθαρά αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια με δημοκρατία και συλλογικότητα.  Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα πρωταγωνιστεί στα δημοτικά  μας πράγματα με συνεχή και έντονη παρουσία.

Αποτελεί παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας, συλλογικής προσπάθειας και έκφρασης καθαρού πολιτικού λόγου.

Είναι η δημοτική παράταξη που από το 2011 έως σήμερα είναι στο τιμόνι του Δήμου με Δήμαρχο τον Πέτρο Αγγελίδη και με σκληρή δουλειά υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έχοντας να επιδείξει σημαντικό και ωφέλιμο έργο για το Δήμο και τους δημότες.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων μετά την απόφαση του Πέτρου Αγγελίδη να μη θέσει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος, συνεχίζει την αυτοδιοικητική της πορεία και δράση και εξέλεξε με υποδειγματικά δημοκρατικές διαδικασίες ως υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης, τον Θεόδωρο Αραμπατζή.

Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων είναι υπερήφανοι για την πορεία και την προσφορά της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων στα δημοτικά μας πράγματα και θα δώσουν και πάλι τον αγώνα τους στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2019, διότι πιστεύουν ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων αξίζει να επιβραβευτεί για μιά ακόμη φορά από τους σερραίους δημότες. Αξίζει να επιβραβευτεί για την συνέπεια, για το ήθος, για την υλοποίηση έργων που άλλαξαν την εικόνα του Δήμου.”

Στην συνέχεια O Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  παίρνοντας το λόγο τόνισε τα εξής:

“ Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ως δημοτική αρχή ανάλωσε όλες τις δυνάμεις της για να υλοποιήσει τις προεκλογικές της προτεραιότητες που έθεσε στους Σερραίους  δημότες και ήταν συνεπής  και αποτελεσματική, διότι έκανε πράξη το 90% των προεκλογικών προτεραιοτήτων της. Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων  από το 2011 μέχρι και σήμερα ως δημοτική αρχή υλοποίησε έργα πάνω από 50.000.000 ευρώ, ενώ εξασφάλισε επίσης μέχρι τώρα  επιπλέον έργα ύψους 22.000.000 ευρώ, οι διαδικασίες για την υλοποίηση των οποίων έχουν αρχίσει, όμως τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν στην επόμενη δημαρχιακή θητεία. Είναι η “προίκα” της δημοτικής αρχής για την επόμενη δημαρχιακή θητεία.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ως δημοτική αρχή νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου , νοικοκύρεψε  ακίνητα του Δήμου που κατέρρεαν (κτίριο πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων-νυν ΔΕΥΑΣ, ξενώνες Χρυσοπηγής, οικία Μάλλιου, δημοτικά αναψυκτήρια Αγίου Ιωάννη- καλοκαιρινό θεατράκι-Ακρόπολη Σερρών, ιστορικό κτίριο Ορφέα)  και έδωσε βαρύτητα παρουσιάζοντας σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς όπως, στην κοινωνική πολιτική, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο κεντρικό πάρκο, στα στρατόπεδα, σε έργα υποδομής όπως αποχετευτικά δίκτυα και έργα ύδρευσης,  στις αναπλάσεις που άλλαξαν την εικόνα του Δήμου κ.λ.π.

 Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων προσέφερε πολλά και μπορεί ακόμη περισσότερα, διότι είναι μια δημοτική παράταξη που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά ,έγραψε ιστορία στα τοπικά μας πράγματα, αποτελεί “κόσμημα”  στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεχίζει τον αγώνα της για ένα Δήμο με ποιότηταζωής και αξίζει  να την επιβραβεύσουν και πάλι οι Σερραίοι δημότες στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.”

Από το γραφείο τύπου

serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...