Πλημμύρισε από «κόκκινο» αλλά και από τα χαμόγελα μικρών παιδιών ο χώρος των εγκαταστάσεων των ακαδημιών του Πανσερραϊκού στην Ομόνοια, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα 58 χρόνια ιστορίας του συλλόγου.

Με ενωτικό κλίμα και τον ενθουσιασμό εκατοντάδων παιδιών όλων τα τμημάτων της ΠΑΕ και του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, όλων των βουλευτών και αρχών του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου.

«Το βλέπετε, το νιώθετε, ολόκληρη η Σερραϊκή κοινωνία είναι δίπλα στον Πανσερραϊκό. Στην ομάδα της καρδιάς μας ευχόμαστε πάντα νίκες», είπε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, που απευθυνόμενος στα παιδιά, τούς τόνισε ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που έχει τόσα καλά να τους δώσει στη ζωή τους.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, Τάσος Παναγιώτου, μίλησε για τη δυναμική του συλλόγου που τον κατατάσσει σύμφωνα με την Γ.Γ.Α. στο 5ο σύλλογο της χώρας σε αριθμό αθλητικών τμημάτων, πίσω από μεγάλους ιστορικούς συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και 3ο σε αριθμό αθλητών.

Ο Πανσερραϊκός δεν αναπτύχτηκε μόνο από τη δράση των παραγόντων αλλά και με τη στήριξη της Σερραϊκής κοινωνίας», είπε ο κ. Παναγιώτου που παρουσίασε όλα τα τμήματα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε για μια σημαντική μέρα για τον Σερραϊκό σύλλογο υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται κάτι που δεν συνηθιζόταν τα προηγούμενα, η ΠΑΕ να δουλεύει μαζί με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκό για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για τα αθλητικά έργα που δρομολογούνται όπως το κολυμβητήριο, βρίσκεται πια στην τελική φάση της μελέτης έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα, το λιφτ του Λαϊλιά, η αναβάθμιση του γηπέδου του Πανσερραϊκού, ήδη βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης και τα γυμναστήρια στα σχολεία. «Έχουμε καταφέρει όλοι μαζί, όχι μόνο ένας, όλοι οι βουλευτές, ο Δήμος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την κεντρική διοίκηση και τελικά να δώσουμε στον Πανσερραϊκό αυτό που του αξίζει», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μίλησαν, για την ενότητα και τη συνεργασία όλων των φορέων με την οικογένεια του Πανσερραϊκού για να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά που αθλούνται στο σύλλογο, αφού ο Πανσερραϊκός αποτελεί το brand-name του Νομού Σερρών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τάσος Καζίας μίλησε για τα όσα έχει κάνει η διοίκηση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι αφού κατάφερε να δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις, το επόμενο βήμα είναι η άνοδος της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Ο κ. Καζίας ζήτησε τη στήριξη όλων των Σερραίων για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, ενώ κάλεσε όλους στην εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου στο Δημοτικό γήπεδο όπου θα γίνει η παρουσίαση της ομάδας και θα ακολουθήσει συναυλία με τον  Κωνσταντίνο Αργυρό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος οργάνωσης και προγραμματισμού των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Οδυσσέας Δαρνάκας. 

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...