Σε δύο κατηγορίες, την Επίλεκτη και την Ανώτερη θα διεξαχθούν τη νέα περίοδο 2020-21 τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Σερρών.

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Σερρών και τις εξελίξεις που έφερε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η πανδημία αποφασίσθηκε η Επίλεκτη κατηγορία τη νέα περίοδο να αποτελείται από 16 ομάδες ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα μοιραστούν σε τρεις ομίλους της Ανώτερης κατηγορίας. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20 κερδίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο της ανόδου στη Γ εθνική κατηγορία. Από την Επίλεκτη κατηγορία δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο ενώ την άνοδο τους από την Ανώτερη κατηγορία εξασφάλισαν οι δύο πρωταθλητές των ομίλων ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ και ΠΑΕ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ αλλά και τα σωματεία που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην ενιαία κατάταξη, δηλαδή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ και η ΑΣΠΙΣ ΔΡΑΒΗΣΚΟΥ. Επίσης θα αποκτήσει δικαίωμα προβιβασμού (εφόσον δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική, όλες οι ομάδες που προβλέπεται να αγωνιστούν τη σεζόν 2020-2021 σε αυτή) και ακόμη ένα σωματείο, το οποίο θα προκύψει έπειτα από κλήρωση που θα γίνει μεταξύ αυτών που τερμάτισαν στην 3η θέση κάθε ομίλου, δηλαδή ΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΣ και ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.ΖΙΧΝΗΣ. Για τη νέα χρόνια καταργείται η Β κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Σερρών:

Οι Αποφάσεις Της Ε.Π.Σ.Σερρών Για Τα Πρωταθλήματα & Το Κύπελλο Της Περιόδου 2019-20

To Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Σερρών συνεδρίασε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, για πρώτη φορά μετά τις οριστικές εξελίξεις που έφερε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η πανδημία του Covid-19 και αφού έλαβε υπόψη:

α. Την απόφαση της Ε.Ε Ε.Π.Ο (Συνεδρίαση 33/29-04-2020) για λήξη των όλων των πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων

β. Την τροπολογία 275/45 – 23.04.2020 που ψηφίστηκε στις 24.04.2020 από την Βουλή των Ελλήνων εντασσόμενη στο νομοσχέδιο με τίτλο: ‘’Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις (A΄ 75) και άλλες διατάξεις’’».

…αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Την επικύρωση των βαθμολογιών στα πρωταθλήματα όλων των τοπικών κατηγοριών (Επίλεκτη, Ανώτερη, Β΄ Κατηγορία), όπως είχαν διαμορφωθεί κατά την ημερομηνία απόφασης διακοπής.
  2. Την τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων και κυπέλλου ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 ως εξής:

ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο που καταλαμβάνει την 1η θέση στην επικυρωμένη βαθμολογία της περιόδου 2019-2020, δηλαδή ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ που προβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική. Δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο της Επίλεκτης κατηγορίας και την επόμενη περίοδο το πρωτάθλημα θα γίνει με δεκαέξι(16) σωματεία.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής ανακηρύσσεται στον α΄ όμιλο το σωματείο που καταλαμβάνει την 1η θέση στην επικυρωμένη βαθμολογία της περιόδου 2019-2020, δηλαδή ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ και στον β΄ όμιλο το σωματείο που καταλαμβάνει την 1η θέση στην επικυρωμένη βαθμολογία της περιόδου 2019-2020, δηλαδή η ΠΑΕ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Τα δύο σωματεία που κατέλαβαν και τις δύο πρώτες θέσεις της ενιαίας κατάταξης προβιβάζονται στην Επίλεκτη Κατηγορία. Επίσης στην Επίλεκτη Κατηγορία προβιβάζονται και τα σωματεία που τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην ενιαία κατάταξη, δηλαδή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ και η ΑΣΠΙΣ ΔΡΑΒΗΣΚΟΥ. Επίσης θα αποκτήσει δικαίωμα προβιβασμού(εφόσον δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική, όλες οι ομάδες που προβλέπεται να αγωνιστούν τη σεζόν 2020-2021 σε αυτή) και ακόμη ένα σωματείο, το οποίο θα προκύψει έπειτα από κλήρωση που θα γίνει μεταξύ αυτών που τερμάτισαν στην 3η θέση κάθε ομίλου, δηλαδή ΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΣ και ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.ΖΙΧΝΗΣ. Δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής ανακηρύσσεται στον α΄ όμιλο το σωματείο που καταλαμβάνει την 1η θέση στην επικυρωμένη βαθμολογία της περιόδου 2019-2020, δηλαδή ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Κ.ΔΕΝΔΡΩΝ και στον β΄ όμιλο το σωματείο που καταλαμβάνει την 1η θέση στην επικυρωμένη βαθμολογία της περιόδου 2019-2020, δηλαδή ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ. Για την περίοδο 2020-2021 καταργείται η Β΄ Κατηγορία και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή την περίοδο 2019-2020, όπως και όσες νέες ή ανενεργές ομάδες δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην Ανώτερη Κατηγορία, που θα αποτελεί τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής θα αποφασιστεί ο αριθμός των ομίλων.

ΚΥΠΕΛΛΟ

Οι ομάδες που είχαν προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου «bristot» της Ε.Π.Σ.Σερρών, ΑΝΑΤΟΛΗ και ΔΟΞΑ Κ. ΚΑΜΗΛΑΣ, θα κληθούν εγγράφως ώστε να συμμετάσχουν στην κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Σερρών, για την ανάδειξη της ομάδας που θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση της Ε.Π.Ο που είναι δεσμευτική για όλες τις Ενώσεις.

ΠΑΙΔΙΚΟ

Επικυρώνει τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα Υποδομών Κατηγορίας Κ-16 ως είχε κατά την ημερομηνία της διακοπής του. Πρωταθλητής αναδεικνύεται το σωματείο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, έπειτα από την τήρηση των διατάξεων του άρθρου 20 του ΚΑΠ για περιπτώσεις ισοβαθμιών. Αποφασίζει την οριστική λήξη των πρωταθλημάτων των λοιπών κατηγοριών Κ14-Κ12-Κ10.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...