Την παράδοση που έχει δημιουργήσει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος συνέχισε ο Πανσερραϊκός που αναδείχθηκε σήμερα ισόπαλος με σκορ 1-1 κόντρα στον «Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Βόλου».

Οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των φίλων τους και αν δεν δέχονταν την ισοφάριση στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης θα πανηγύριζαν μια σημαντική νίκη κόντρα σε μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ.  Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε στο 70ο με κεφαλιά του Θανάση Γιανναράκη (1-0) αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90ο με τον Μάριο Τσαούση, σε ένα παιχνίδι που σε κανένα σημείο του δεν φάνηκε ότι τις δύο ομάδες χωρίζουν τρεις ολόκληρες κατηγορίες. Οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη παρουσίασαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της Αλεξανδρούπολης, ήταν μαχητικοί, δημιούργησαν ευκαιρίες, έπαιξαν με πάθος βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο τους που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα με τις κορυφαίες ομάδες της χώρας.

Το δοκάρι του Κασμερίδη

Ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 6ο με σέντρα σουτ του Βολιώτη στην καταγωγή Αλέξανδρου Ζέρη ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του (από τους βασικούς συντελεστές ανόδου του Βόλου στη Football league πριν δύο χρόνια) αλλά η πιο μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 8ο όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόντσι Καρντόσο, ο Τρύφωνας Κασμερίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νίκου Μελίσσα.

Δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο του Πανσερραϊκού για τον προπονητή Άγγελο Διγκόζη

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Αλέξανδρο Κυζιρίδη ο οποίος με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χρήστου Γιαννακίδη.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του Πανσερραϊκού, Χρήστου Αρχοντίδη

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε και στο 17ο ο Κόντσι Καρντόσο βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα αλλά ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας του Βόλου απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Κυζιρίδης σούταρε έξω από την περιοχή στο 27ο αλλά ο Γιαννακίδης μπλόκαρε τη μπάλα ενώ ο Πανσερραϊκός έκανε το ίδιο δύο λεπτά αργότερα με τον Θεοχάρη Ψάλτη με τον τερματοφύλακα του Βόλου να κάνει τη δική του επέμβαση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια άστοχη κεφαλιά του Βασίλη Μάντζη.

Με τη δεύτερη εμφάνιση, γκολ ο Γιανναράκης

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν στο σκορ στο 70ο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Κόντσι Καρντόσο, ο 20χρονος Κομοτηναίος Θανάσης Γιανναράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά της αντίπαλης εστίας (1-0).Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή εμφάνιση του νεαρού αμυντικού με τη φανέλα του Πανσερραϊκού (είχε παίξει και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Τρίγλια) χωρίς να έχει λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα!

Η απόκρουση του Γιαννακίδη

Ο 18χρονος Χρήστος Γιαννακίδης με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία του στο 81ο μετά από σουτ έξω από την περιοχή του Μαροκινού Ατιγιάτ «επισφραγίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που κάνει αυτός και οι άλλοι δύο τερματοφύλακας με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας Άρη Καραμπέτσιο.

Ισοφάριση στο 90ο

Ο Μάριος Τσαούσης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Βόλου λύτρωσε την ομάδα του στο 90ο όταν με ωραία ενέργεια απελευθερώθηκε από τον αντίπαλο του και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-1 δίνοντας ένα πλεονέκτημα στην ομάδα του για τη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Πολλές μάχες κερδισμένες από τον Δημήτρη Γκούρτσα

Πανσερραϊκός (Α. Διγκόζης): Γιαννακίδης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Κασμερίδης, Γιανναράκης, Πολύζος (75′ Ζιώγκας), Πτηνόπουλος (69′ Μπάρδας), Ψάλτης, Γκούρτσας, Κόντσι, Πέτρου (58′ Ομπόσου).

Βόλος (Χ. Φεράντο): Μελίσσας, Λύρατζης, Tσίκα, Μήτογλου, Τσαούσης, Κυζιρίδης (55′ Μπαλογιάννης), Μαξ (75′ Φεράρι), Ατιγιάτ, Ηλιόπουλος, Μουνίθ (64′ Ντεντάκης), Μάντζης.

Ντεμπούτο για τέσσερις

Την πρώτη τους εμφάνιση με τα χρώματα του Βόλου έκαναν τέσσερις ποδοσφαιριστές, ο τερματοφύλακας Νίκος Μελίσσας, ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης, ο Μάριος Τσαούσης και ο 20χρονος αμυντικός Γεράσιμος Μήτογλου. Ο τελευταίος που τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν στον Αγροτικό Αστέρα με προπονητή τον Σερραίο Παντελή Κρυστάλλη είναι γιος του παλαίμαχου παίκτη του ΠΑΟΚ Δημήτρη Μήτογλου και αδελφός του διεθνή καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟ Κώστα Μήτογλου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 175 επισκέπτες