Περισσότεροι από εκατό αθλητές από συλλόγους της Βορείου Ελλάδος πήραν μέρος στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε στη λίμνη του Πεθελινού ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ».

Αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τα Γιαννιτσά, την Κοζάνη κ.α. παρουσίασαν όμορφο θέαμα με καταπληκτικές καιρικές συνθήκες στο κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού που με τις παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο σε αυτό, το κατατάσσουν στα κορυφαία της χώρας.

«Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε αθλητές και γονείς στο κωπηλαδρόμιο μας. Η ομοσπονδία μας εμπιστεύεται και μας αναθέτει τη διοργάνωση σημαντικών αγώνων. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε το Δήμο και την Περιφέρεια που μας στηρίζουν και προχωράμε για τα επόμενα βήματα για να αναδειχθεί το κωπηλατοδρόμιο ακόμα περισσότερο και με τα έργα που θα γίνουν από το Δήμο να δοθεί η δυνατότητα σε  περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό το όμορφο άθλημα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του συλλόγου Θεοδόσης Κρέτσης.

Δημήτρης Νότας: «Πόλος έλξης το κωπηλατοδρόμιο»

Την πεποίθηση του ότι το κωπηλατοδρόμιο της Πεθελινού μπορεί να συμβάλει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας:  «Αυτός ο υγρός στίβος είναι μοναδικός σε ολόκληρη τη χώρα και η τοπική κοινωνία με συντονισμένες ενέργειες προσπαθεί να τον αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο. Εμείς θέλουμε το κωπηλατοδρόμιο να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου μας αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Τα προηγούμενα χρόνια διεκδικήσαμε και πήραμε αρκετά προγράμματα είτε από το Leader είτε από το Interreg ή το ΕΣΠΑ τα οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτήν την περίοδο και νομίζω ότι θα τα δούμε να δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για να φιλοξενήσουμε πολύ μεγάλους αγώνες και σίγουρα Εθνικές ομάδες  χωρών για προετοιμασία».

Γιάννης Βράμπας:  «Τεράστια βήματα»

O αντιπρόεδρος του Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ» και παλιός πρωταθλητής στην κωπηλασία, Γιάννης Βράμπας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στο κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού αλλά και για τις επιτυχίες που αναμένεται να φέρουν τα παιδιά που ασχολούνται με άθλημα. O Γιάννης Βράμπας είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω όλα αυτά τα νέα ταλέντα που συμμετέχουν στους αγώνες. Από αυτές τις ηλικίες περιμένουμε τους αθλητές που θα μας φέρουν τα επόμενα χρόνια πολύ μεγάλες επιτυχίες και σε Ολυμπιακό επίπεδο. Στο χώρο αυτό ξεκινήσαμε πριν από δέκα χρόνια. Έχουν γίνει τεράστια βήματα και είναι πολύ σημαντικό και για το Νομό Σερρών να γίνονται αγώνες κωπηλασίας εδώ στη λίμνη του Πεθελινού και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια να ασχοληθούν και περισσότεροι Σερραίοι με το άθλημα».

O προπονητής του Ναυτικού αθλητικού συλλόγου Καλαμαριάς Γρηγόρης Ερμείδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Ο υγρός στίβος στη λίμνη του Πεθελινού είναι χαρά του κάθε κωπηλάτη. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αυτό που είχα δει πριν από χρόνια δεν το είχα δει πουθενά αλλού»

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 246 επισκέπτες