Με τον αγώνα δρόμου 12,5 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το τριήμερο δρομικό event που διοργάνωσε το τμήμα δρομέων υγείας του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού.

Μια γιορτή του δρομικού κινήματος στην οποία συμμετείχαν 170 δρομείς  από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με την εκκίνηση να δίνεται από το κέντρο της πόλης των Σερρών.


Η απονομή των κυπέλλων από τον χορηγό Γιάννη Μαρμαρέλη στους πρώτους του αγώνα

Θανάσης Παγουνάδης: «Άνθρωποι με μεράκι»

Δρομείς με τεράστια εμπειρία, με παραστάσεις από μεγάλους αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τα μεγάλα ονόματα του χώρου δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη διοργάνωση του «Voreia Beer Serres Trail» και τη διαδρομή υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Σερρών ότι δεν περίμεναν ότι τόσο πολύ κοντά στην πόλη των Σερρών θα υπήρχε ένας τόσο σημαντικός πνεύμονας πρασίνου αναφερόμενοι φυσικά στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.


Οι τέσσερις πρώτοι στον αγώνα, γνωστά ονόματα του δρομικού κινήματος, Παγουνάδης (1ος), Νούλας (2ος), Αμανατίδης (3ος) και Τζεφαλής (4ος).

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο 1ος του αγώνα, ο έμπειρος δρομέας Θανάσης Παγουνάδης: «Μπορεί να ήταν η πρώτη διοργάνωση αυτού του αγώνα αλλά όταν γίνεται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν πάντα το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγκάλιασαν τους αθλητές, την φιλοξενία και το άρτιο στήσιμο του αγώνα με την κατάλληλη σήμανση και τούς σταθμούς καθ’όλη τη διαδρομή. Ένας αγώνας cross country 12.5 χλμ όπου μέσα σε ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης σε οδηγούσε σε ένα καταπληκτικό δάσος».


Το χάρηκαν στο βάθρο των νικητών οι τρεις πρώτες γυναίκες με την απονομή να κάνει η Αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Καίτη Εμμανουηλίδου

Βαγγέλης Νούλας: «Δεν το περίμενα να υπάρχει τέτοιο μέρος»

Ο δρομέας που τερμάτισε 2ος ήταν ο Βαγγέλης Νούλας που αμέσως μετά τον τερματισμό του είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Συγχαρητήρια στο τμήμα δρομέων του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, ο αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος. Είναι σημαντικό να γίνονται αγώνες με διαδρομές κοντά στην πόλη για να έρχονται περισσότεροι νέα παιδιά κοντά στη φύση.  Πανέμορφος αγώνας. Πραγματικά δεν περίμενα δίπλα από τις Σέρρες να υπάρχει ένα τόσο καταπράσινο μέρος που να παίρνεις οξυγόνο, ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης και μπαίνεις μέσα στη φύση, είναι καταπληκτικό. Μπράβο τους. Όλα ήταν άψογα».


Οι άνθρωποι που αποτέλεσαν «ψυχή» της διοργάνωσης, ο Γιώργος Θεοχάρης, ο Γιάννης Μαρμαρέλης και ο Κώστας Αγγειοπλάστης

Το τμήμα δρομέων υγείας του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού που διοργάνωσε για πρώτη φορά τον αγώνα και κατάφερε με την… πρώτη να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Γιώργος Θεοχάρης, ο Κώστας Αγγειοπλάστης και ο Στέργιος Σαπαρδάνης απέδειξαν ότι με αγάπη, μεράκι, θέληση και προγραμματισμό μια παρέα ανθρώπων που εκπροσωπούν πλέον έναν ιστορικό σύλλογο μπορούν να διοργανώσουν με απόλυτη επιτυχία μια τόσο σημαντική από όλες τις απόψεις διοργάνωση.


Περισσότεροι από 170 δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα που διοργάνωσε για πρώτη φορά το τμήμα δρομέων υγείας του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού

Το τριήμερο δρομικό event  τα είχε όλα. Από βόλτα των μικρών παιδιών στους πεζοδρόμους της πόλης, μέχρι δενδροφυτεύσεις, διαγωνισμούς, συναυλία αλλά και συγκέντρωση σχολικών ειδών για οικογένειες που έχουν ανάγκη.


Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός για… οικολογική συνείδηση

Πρωτοπόρος ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός σε θέματα αισθητοποίησης για το περιβάλλον αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, το τμήμα δρομέων του, στο οποίο διέθεσε δενδρύλλια το Δασαρχείο Σερρών, τα μοίρασε στα νέα παιδιά ενδυναμώνοντας την οικολογική τους συνείδηση και προστατεύοντας τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα η  μικρότερη αθλήτρια που έτρεξε την διαδρομή τιμήθηκε ως πρέσβειρα του αγώνα ανταποκρινόμενη στο μήνυμα και της πρόσκλησης της Greta Thunberg προς τους νέους του κόσμου που θα συγκεντρωθούν στην Ν Υόρκη.


Εντυπωσιακά και τα κύπελλα της διοργάνωσης


Στον αγώνα συμμετείχαν και ομάδες δρομέων που τερμάτισαν με εντυπωσιακό τρόπο


Μετά τον πολιτικό… μαραθώνιο στον οποίο συμμετείχε ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου βρέθηκε κοντά και σε έναν αγώνα δρόμου 12.5 χιλιομέτρων.
Εδώ μαζί με Γιάννη Μαρμαρέλη και Γιώργο Θεοχάρη


Οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού κοντά στη διοργάνωση έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.


Οι εγγραφές στον αγώνα


Ο Γιώργος Θεοχάρης εντυπωσίασε με τον τρόπο που παρουσίασε τον αγώνα γνωρίζοντας στοιχεία για κάθε δρομέα που συμμετείχε σε αυτόν.


Εντυπωσιακά και τα μετάλλια της διοργάνωσης


Μπάρες δημητριακών, νερά και σάντουιτς για όλους τους συμμετέχοντες

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...