serreslife

Διορία έως και την Πέμπτη να οριστεί η ημερομηνία για συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, έδωσαν από τη Σέρρες με κοινή απόφαση, αγρότες συνολικά 11 μπλόκων από την Κ. Μακεδονία, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές, που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο ξενοδοχείο ACROPOL κοντά στον κόμβο του Λευκώνα Σερρών.Παράλληλα επισημαίνουν πως εάν δεν οριστεί ημερομηνία έως και την Πέμπτη θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη γενική συνέλευση εκτός από τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Λευκώνα συμμετείχαν και αγρότες από τα μπλόκα: Πράσινα φανάρια, Ευζώνων, Φαρσάλων, Δέλτα Καρδίτσας, Πλατύκαμπου, Ραχούλα κόμβος, Αλμυρού, Κιάτου, Δερβένι και Χαλάστρας.

Το ψήφισμα το οποίο ανέγνωσε ο κ. Νικόλαος Γούσιος αγρότης από το μπλόκο της Επαρχίας Φαρσάλων στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης έχει ως εξής: «Σήμερα μετά τη σύσκεψη των συντονιστικών από μπλόκα από όλη την Ελλάδα συμφώνησαν σε κοινή στάση σχετικά με τις ενέργειες, αναμένοντας την απάντηση και το κάλεσμα του Πρωθυπουργού για τη συνάντηση μαζί του και με τους συναρμόδιους Υπουργούς, περιμένοντας η ημερομηνία αυτή να οριστεί μέχρι και την Πέμπτη, διαφορετικά ομοφώνως αποφασίστηκε πως όλοι εμείς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτή η κλιμάκωση δε θα είναι ευθύνη των αγροτών αλλά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης η οποία δεν ορίζει την ημερομηνία και δεν προσέρχεται σε διάλογο».

«Δίνουμε ένα χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση για διάλογο» είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Τουρτούρας σημειώνοντας πως εάν δεν πραγματοποιηθεί θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους και θα «κλείσουν τα πάντα» έως ότου δοθεί λύση.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: 
Στην Αντιπεριφέρεια Σερρών οι αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα (Video)

Διαβάστε επίσης: