serreslife

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της   συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με  το TEI Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών), Αλεξάνδρειο ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης, και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα), τα οποία θα συγκροτήσουν ένα νέο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με την ονομασία “ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ”.

Τη Δευτέρα αναμένεται να το ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας  Κώστας Γαβρόγλου από την Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση  και στόχος είναι να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο στην Βουλή πριν τα τέλος Ιανουαρίου 2019. « Είμαστε στην τελική ευθεία για  το μεγάλο εγχείρημα και αμέσως μετά θα πρέπει να ξεκινήσει η πραγματική δουλειά για να μπορέσει αυτό το πανεπιστήμιο να γίνει εκτός από μεγάλο και ένα καλό πανεπιστήμιο» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης.

Σχετικά με το τι θα ισχύσει με τις Σχολές και τα τμήματα μετά τη συγχώνευση στο ΤΕΙ Σερρών ο κ. Πρύτανης έδωσε  μια ξεκάθαρη και σαφή εικόνα.

« Στις Σέρρες θα μείνουν επτά τμήματα καταρχήν, όσα είναι και αυτή τη στιγμή , μάλιστα δύο τμήματα συνυπάρχουν το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και το τμήμα Γεωπληροφορικής  και Τοπογραφίας, τα οποία μέχρι το 2013 ήταν ξεχωριστά, μετά συγχωνεύτηκαν , τώρα θα ξαναγίνουν δύο ξεχωριστά τμήματα.

Εκείνο το οποίο διαφοροποιείται σε σχέση με το πόρισμα μετά τις υποδείξεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου είναι ότι έπρεπε ο αριθμός των Σχολών σε επίπεδο Πανεπιστημίου από 11 να ελαττωθούν στις επτά, αυτό σημαίνει ότι οι πέντε σχολές τις Θεσσαλονίκης έπρεπε να γίνουν τρεις  και οι τρεις σχολές των Σερρών και της Καβάλας να γίνουν δύο» είπε ο κ. Πρύτανης εξηγώντας «Επειδή προβλεπότανε για παράδειγμα να έχει η κάθε μια από αυτές τις πόλεις μια Σχολή Διοίκησης  Οικονομίας θεωρήθηκε ότι δε  στέκει αυτό για ένα Πανεπιστήμιο να έχει σε διαφορετικές πόλεις ίδιες σχολές,  οπότε σε σχέση με το πόρισμα, μειώνονται οι σχολές. Σε εμάς θα μείνει η Σχολή Μηχανικών και η Σχολή η οποία  θα έχει το Τμήμα της εσωτερικής Αρχιτεκτονικής  και το Τμήμα του Κιλκίς που θα βρίσκεται στο Κιλκίς αλλά θα υπάγεται  διοικητικά σε αυτή τη Σχολή.

Η Σχολή Διοίκησης Οικονομίας η οποία θα έχει οκτώ τμήματα συνολικά θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη επειδή από τα οκτώ τμήματα μόνο δύο είναι στην πόλη των Σερρών και επιπλέον στη σχολή αυτή ανήκει και το τμήματα της Κατερίνης , το οποίο είναι πολύ πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη απ΄οτι στις Σέρρες και την Καβάλα» τόνισε χαρακτηριστικά .

ΕΔΕ στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών για τυχόν εμπλοκή τρίτων

Σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση με τον προφυλακισμένο καθηγητή του ΤΕΙ ο οποίος φέρεται να αποσπούσε ανταλλάγματα από φοιτητές του για να περάσουν τα μαθήματά του ο κ. Χασάπης είπε ότι το θέμα αυτό έχει προχωρήσει, με την έννοια ότι τόσο η ποινική διαδικασία την οποία χειρίζεται η Εισαγγελία όσο και η πειθαρχική την οποία χειρίζεται το ΤΕΙ έχουν προχωρήσει, έχει οριστεί ήδη η πρώτη συνεδρίαση του πειθαρχικού στο οποίο προεδρεύει ο Εφέτης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Επίσης  ανακοίνωσε ότι χθες  η Σύγκλητος αποφάσισε  ότι πρέπει να διεξαχθεί μια ένορκη διοικητική εξέταση  (ΕΔΕ) στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής,  έτσι ώστε να διερευνηθεί ότι δεν έχουν τελεσθεί σε σχέση με την όλη υπόθεση , πειθαρχικά παραπτώματα και από τρίτους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν κατηγορούνται για κάτι, προκειμένου – όπως είπε ο  κ. Χασάπης-  να μη μείνει καμία απολύτως σκιά  «και πραγματικά μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας να ξέρουμε ότι δεν έχει μείνει κανένας σκελετός σε καμία ντουλάπα».,

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: