serreslife

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2018 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών Κ.Ε.ΔΗ.Σ. διοργανώνει και στηρίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1) Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) από τις 6:30 το απόγευμα έως και τις 10:30 το βράδυ μουσικές, μελωδίες και τραγούδια της αποκριάς από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο θα μεταδίδονται με τη βοήθεια Dj από την πλατεία «Ελευθερίας και σε όλους τους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης μας. 

2) Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίας», στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η αποκριάτικη γιορτή (μπαλταφάν) των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με παιδικές δραστηριότητες, κλόουν, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, χορευτικά παιχνίδια και μουσική.
3) Την ίδια ημέρα Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, ο «Πανηπειρωτικός» Σύλλογος Ν. Σερρών σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. προσκαλεί τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Αθανασίου Κοζάνης για να παρουσιάσει στην πλατεία «Ελευθερίας» το αποκριάτικο δρώμενο των «Φανών». Με την παρουσία μουσικού συγκροτήματος των χάλκινων πνευστών της Μακεδονίας χοροί και τραγούδια της αποκριάς και όχι μόνο θα παρουσιαστούν καλώντας τον κόσμο σε ένα μεγάλο κύκλο και γλέντι γύρω από τον Κοζανίτικο φανό (φωτιά). Κατά τη διάρκεια του δρώμενου θα προσφέρεται δωρεάν κρασί στους παρευρισκόμενους.
4) Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου το Εργαστήρι Παραδοσιακών μελετών «Ο Πύρρος», σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ θα πραγματοποιήσει για ένατη συνεχή χρονιά στη συμβολή των οδών Στρυμόνος - Σιδηροκάστρου και Νικομήδειας το έθιμο της «Τζαμάλας». Μια Ηπειρώτικη, αποκριάτικη συνήθεια που συνδέεται με το άναμμα μεγάλης φωτιάς, τραγουδιών, χορών και παιχνιδιών γύρω από αυτή, ένα αποκριάτικο λαϊκό, παραδοσιακό ξεφάντωμα πριν την Κ. Δευτέρα και τη σαρακοστή. 
5) Το καρναβάλι της τοπικής κοινότητας της Κάτω Καμήλας. Την Καθαρή Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου,  από τις 11:30 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα μια συνήθεια της τοπικής κοινωνίας, η παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα εμπλουτιστεί με μουσική από Dj σε όλη την πλατεία, ενώ χορευτικά συγκροτήματα, ξυλοπόδαροι, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα.
6) Τέλος την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, 19 Φεβρουαρίου η Κ.Ε.ΔΗ.Σ θα ενισχύσει τα παραδοσιακά κούλουμα που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Σερρών και στις τοπικές κοινότητας και διαμερίσματα, προσφέροντας υλικά για πάνω από 6.000 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα.

Από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Τερζής

serreslife

Διαβάστε επίσης: