serreslife

Η 2η γιορτή νερού ξεκινάει στον Άγιο Ιωάννη Σερρών την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαΐου το πρωί.
Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις  με στόχο  την ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου σήμερα Τρίτη 23/5 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Βασίλης Κάπης.

«Είναι η δεύτερη γιορτή νερού», είπε ο κ. Αγγελίδης « και στοχεύει στην εμπέδωση της σημασίας του νερού στη ζωή μας καθώς και στην ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και της φυσικής ομορφιάς του Αγίου Ιωάννη, του πιο γνωστού αξιοθέατου πανελληνίως του Δήμου Σερρών».
«Με τη γιορτή αυτή», συνέχισε ο Δήμαρχος, «δίνεται η δυνατότητα κυρίως στους μαθητές του δημοτικού να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του νερού, ως πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.
Μέσα από τις δράσεις  που θα αναπτύξουν οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του Αγίου Ιωάννη, θα παίξουν με το νερό, θα κάνουν παιχνίδια και πειράματα με τις μορφές του νερού, θα κατανοήσουν την αξία του» διευκρίνισε ο Π. Αγγελίδης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιάννης Γάτσιος τόνισε ότι  «η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του νερού είναι στον πυρήνα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ. Μέσα από τις εκδηλώσεις και δράσεις της γιορτής νερού», συνέχισε ο κ. Γάτσιος «θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε  σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της συμμετοχής των δημοτών στην προστασία των επιφανειακών υδάτων, του υδροφόρου ορίζοντα και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού».
Ο κ. Γάτσιος ενημέρωσε ότι μέσα στον Ιούνιο «θα έχουμε στα χέρια μας ένα εκλεκτό λεύκωμα με τις δράσεις και εκδηλώσεις  από την 1η Γιορτή νερού και όμορφες εικόνες από το φυσικό τοπίο του Αη Γιάννη».

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βασίλης Κάπης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για τη συνδρομή τους, προκειμένου να πραγματοποιείται η Γιορτή νερού στον Άγιο Ιωάννη, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες έχουν ως εξής:

                                     
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΝΕΡΟΥ
Άγιος Ιωάννης (25,26,27 Μαΐου 2017)
Πέμπτη 25 Μαΐου 2017
09:00-13:00

  • Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων Σερρών στις πηγές παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου (ενημέρωση από ΔΕΥΑΣ).
  • Παιχνίδια, δραστηριότητες και πειράματα με το νερό, στην λίμνη του Αγίου Ιωάννη.
  • Ζωγραφική με κεντρικό θέμα ‘’ Νερό και Περιβάλλον ‘’ στην κεντρική πλατεία Αγίου Ιωάννη.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017
09:00-13:00

  • Επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων Σερρών στις πηγές παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου (ενημέρωση από ΔΕΥΑΣ).
  • Παιχνίδια, δραστηριότητες και πειράματα με το νερό, στην λίμνη του Αγίου Ιωάννη.
  • Ζωγραφική με κεντρικό θέμα ‘’ Νερό και Περιβάλλον ‘’ στην κεντρική πλατεία Αγίου Ιωάννη.                                                           

21:00

  • Συναυλία ‘’ Τραγουδώντας πλάι στην Λίμνη’’ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σπύρου Φέλη.

Σάββατο 27 Μαΐου 2017
21:00

  • Θεατρική παράσταση ‘’ Το παράπονο του Οδυσσέα’’ από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: