serreslife

Εκδήλωση για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Γεωργίας Λάττα με θέμα «Η αγάπη είναι κύκλος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου ,στις 11:30 π.μ., στο αµφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Με τα παιδιά θα παίξει και θα κάνει θεατρικό παιχνίδι ο παιδαγωγός και γνωστός θεατρικός εµψυχωτής Γιάννης Θεοδώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περίληψη βιβλίου
Μια συκιά που δε γνώριζε την αγάπη.. Μια νυχτοπεταλούδα που υποσχέθηκε να της τη μάθει.. Ή αλλιώς: Ένα δέντρο μοναχικό, απόμακρο, φοβισμένο, με ίσκιο βαρύ και γάλα πικρό και μια αυθόρμητη, τολμηρή πεταλούδα που νοιάστηκε γι' αυτό το δέντρο αληθινά. Άραγε... Η πεταλούδα θα καταφέρει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της; Η συκιά θα ξεπεράσει φόβους βαθιά ριζωμένους; Θ' αρχίσει να επιζητά και ν' απολαμβάνει τη συντροφιά των άλλων, να ονειρεύεται, να στηρίζει και να τολμά; Κι όταν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού, πώς μπορεί να ξεπεραστεί η θλίψη; Τελικά... ο μικρός γρύλος που γκρινιάζει στη ρίζα της συκιάς τι χρειάζεται πραγματικά; Θα τα ανακαλύψουμε όλα μέσα σε μια ξεχωριστή ιστορία που μας ψιθυρίζει πως... Η αγάπη είναι κύκλος. Αγκαλιάζει τα πάντα κι αρχίζει ξανά και ξανά... Όπως και η ζωή.

ΛΑΤΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η Γεωργία Λάττα σπούδασε Παιδαγωγικά κι Ειδική Αγωγή στο Α.Π.Θ. Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως μοντεσσοριανή παιδαγωγός και δίδαξε καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά μαθήματα στα Δ.Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας κι Έκφρασης. Από το 2001 υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Λαμβάνει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια κι ημερίδες που αφορούν τη συναισθηματική και κοινωνική αγωγή των παιδιών. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε έντυπα κι ηλεκτρονικά μέσα για θέματα που αφορούν γονείς και παιδιά. Συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών. Ζει με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη.

serreslife

Διαβάστε επίσης: