serreslife

«Τιμώντας τους άντρες και τις γυναίκες των οποίων μοναδικό εργαλείο είναι ο ελεύθερος λόγος, που σκέπτονται και δρουν, η UNESCO αναγνωρίζει στην ποίηση την αξία της σαν σύμβολο δημιουργικότητας του ανθρώπινου πνεύματος. Δίνοντας μορφή και λέξεις σε όσα δεν έχουν - όπως στην ανεξιχνίαστη ομορφιά που μας περιτριγυρίζει ή στην τεράστια οδύνη και δυστυχία του κόσμου - η ποίηση συμβάλλει στην επέκταση της κοινής μας ανθρωπιάς, αυξάνοντας τη δύναμη, την αλληλεγγύη και την αυτογνωσία της».

Με αυτά τα λόγια η Ιρίνα Μπόκοβα, γενική διευθύντρια της UNESCO, αναγνώρισε το 1999 από το Παρίσι τη σημασία της κήρυξης Παγκόσμιας Ημέρα Ποίησης την 21η Μαρτίου κάθε έτους.
Ο Δήμος Σερρών την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «ΑΣΤΕΡΙΑ» γιόρτασε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και τους Σερραίους ποιητές.
Επίσημη καλεσμένη ήταν η βραβευμένη και καταξιωμένη ποιήτρια ΕΥΤΥΧΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥ η οποία με αφορμή την ημέρα ανέπτυξε το θέμα: «Ποίηση. Ένα παιχνίδι που παίζεται με σοβαρότητα» ενώ απήγγειλε ποιήματα από ποιητικές της συλλογές. Στη συνέχεια 16 Σερραίοι ποιητές μίλησαν για το ξεκίνημα και το έναυσμα της ποιητικής τους δημιουργίας ενώ παρουσίασαν αποσπάσματα από τις ποιητικές τους συλλογές.
Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Μαρία Καραθανάση.

Συμμετείχαν αλφαβητικά οι:
Βέρρου Ελένη, Γιοβάνογλου Σοφία,
Ιακώβου Χρυσάνθη, Kαϊτατζή - Χουλιούμη Δέσποινα,
Καλαποδάς Κώστας, Κυρμανίδου Σωτηρία,
Μέλλιου Σόφη-Τούλα, Μίκικη - Τριχούλα Καίτη,
Μπόικος Απόστολος, Παλάσκας Γεώργιος,
Πάσχος Γεώργιος, Πολατίδης Χρήστος,
Σαμαράς Χρήστος, Σαριβασίλης Στέλιος,
Σταμπούλογλου Τάσος και Υψηλάντης Τριαντάφυλλος.

Από το Γραφείο Τύπου

serreslife

Διαβάστε επίσης: