serreslife

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της Αποκριάς και την έναρξη της Νηστείας. Το ξεκίνημα της Σαρακοστής εορτάζεται με διάφορα εδέσματα όπως η παραδοσιακή λαγάνα, ο ταραμάς και ο χαλβάς.
Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα Κούλουμα που αναφέρονται στο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.


Πάμε να δούμε πως γιόρτασαν τα κούλουμα οι Σερραίοι στην Ομόνοια.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Κούλουμα στο Ισσάρι Σιδηροκάστρου

Μια μεγάλη χαρούμενη γιορτή για τα Κούλουμα διοργάνωσαν και φέτος οι Χριστιανικές Μαθητικός Ομάδες της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Μικροί και μεγάλοι ανηφόρησαν για το Ισσάρι και γεύτηκαν τα σαρακοστιανά εδέσματα που τους προσέφεραν οι διοργανωτές.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Κούλουμα στα χωριά του Δήμου Εμμ. Παππά

Με παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά γιόρτασαν και οι κάτοικοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά την Καθαρά Δευτέρα. Η κάμερα της Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ βρέθηκε στον Εμμανουήλ Παππά, στο Παραλίμνιο, στο Ψυχικό αλλά και στο Πεθελινό.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Κούλουμα στο Χορτερό Σιντικής

Χίλιες μερίδες φασολάδα δόθηκαν σε όσους έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις που ετοίμασε η Τοπική Κοινότητα του Χορτερού και ο Δήμος Σιντικής. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της περιοχής.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Παπάγου γιόρτασαν τα κούλουμα στο Μελενικίτσι

Άφησαν για λίγο την Αθήνα και επισκέφθηκαν το Μελενικίτσι του Δήμου Ηράκλειας. Ο λόγος για τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Παπάγου που ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θέλησαν να γιορτάσουν τα Κούλουμα στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Κούλουμα στην Τερπνή Σερρών

Ας δούμε πως πέρασαν οι κάτοικοι της Τερπνής την ημέρα της Καθαράς Δευτέρα στην εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής στα Χιλιόδεντρα.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Αναστάτωσαν την Ανθή οι Μπαμπούγεροι

Την Καθαρά Δευτέρα ολοκληρώνεται το δρώμενο με τη συγκέντρωση και τον χορό των «Μπαμπούγερων» στην πλατεία και στήνεται γλέντι με την συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών του χωριού.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: