serreslife

Έγραψα την Τετάρτη πολύ πριν γίνει ο ανασχηματισμός ότι οι Σερραίοι θα ξυπνήσουν και θα τα δουν όλα ...διπλά!
Και από ότι φαίνεται η ευχή – πρόβλεψη έγινε πραγματικότητα
Μάλλον πήγε πολύ καλύτερα και από την ευχή , μιας και το αποτέλεσμα είναι ...τριπλό
Για να εξηγηθώ λοιπόν
Δεν  είχαμε μόνο την υπουργοποίηση της κ.Κόλλια και του κ.Μπόλαρη, αλλά και την τοποθέτηση του Ακρίτα Καϊδατζή στην θέση του  γενικoύ γραμματέα της κυβέρνησης.
O νέος γενικός γραμματέας είναι επίκουρος Καθηγητής στο ΑΠΘ και είναι από την περιοχή της Νιγρίτας και είναι διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρος Θεσσαλονίκης, ενώ εκτός του ΑΠΘ, σπούδασε και στα Πανεπιστήμια Ανοβέρου και Βρέμης.

Τομέας του είναι το Δημόσιο Δίκαιο και οι Πολιτικές Επιστήμες και γνωστικό του Αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο
Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ (2001-2003) και στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (2005-2006) και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ.
Κυριότερο έργο του είναι το «Συνταγματικά όρια και δεσμεύσεις των ιδιωτικοποιήσεων», (εκδ. Σάκκουλα -Θεσσαλονίκη 2006), ενώ έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό έργο «Ιστορία των Ελλήνων» (εκδ. «Δομή»-2006).
Όχι υποψήφιος μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν ήταν
Αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον
Σωστά;

Δικηγόρος βέβαια είναι και ο Μάρκος Μπόλαρης και αυτός με σπουδές στη Νομική του ΑΠΘ και μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Roosevelt (Public Administration, Σικάγο.
Είναι γνωστό ότι ο Μάρκος είναι παντρεμένος με την Κυριακή Τζαμπασίδου και έχει τέσσερις κόρες και δύο γιους.
Στις Σέρρες πρωτοεξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 1986 και από το 1990 ως το 1994 διετέλεσε αντιδήμαρχος Σερρών επί θητείας Ζήση Μητλιάγκα, με αρμοδιότητα τον πολιτισμό.
Δεν εξελέγη βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000, πράγμα που κατάφερε το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012.
Το Οκτώβριο του 2012 όμως διαγράφτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά και έμεινε τότε στην πολύ μεγάλη ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών.
Στις εκλογές του 2015 ήταν εκτός μιας και δεν τον ήθελαν οι Σερραίοι ΣΥΡΙΖΑιοι, αλλά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο Τσίπρας τον έβαλε υποψήφιο στην Θεσσαλονίκη και έτσι εκλέχτηκε βουλευτής.
Στην συνέχεια έγινε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (Σεπτέμβριος 2015-Νοέμβριος 2016) στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και έκτοτε παρέμεινε απλός βουλευτής στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια ο ίδιος είναι φίλος του Υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά , χωρίς να είναι μέλος στην πολιτική ομάδα του τελευταίου, όπως για παράδειγμα ο κ.Τόσκας
Εκτός και αν έχασα κάποιο επεισόδιο...
Πράγμα καθόλου ...απίθανο!

Βέβαια το σαράκι του Μάρκου ήταν είναι και θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Άρα όλοι τον περίμεναν στην θέση της Μαρίας στο ΥΜΑΘ
Μόνο που δεν ήταν δυνατόν όλοι ο ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει για τον Μάρκο στην Θεσσαλονίκη και σε περίπτωση μη εκλογής να τους βγει μπροστά στις επόμενες εκλογές
Αυτός λογικά είναι και ο λόγος της καθόδου του στην Αθήνα δίπλα στον πολιτικό του φίλο Κοτζιά και σε θέση (εκκλησιαστικά) που την ξέρει και έχει και την ικανότητα και τις γνωριμίες να την δουλέψει με επιτυχία.
Λογικά δεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία.
Εκτός κι αν ...
Πάντως οι κακές γλώσσες από χθες έλεγαν ότι ήθελε δεν ήθελε ο Τσίπρας θα χρησιμοποιούσε στελέχη από την Μακεδονία, μιας και λόγω του Μακεδονικού είναι απαραίτητη η ενισχυμένη η εκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδος
Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας βλέποντας τους Μπόλαρη, Τελιγιορίδου, Γιαννακίδη, Νοτοπούλου, εκτών όλων των προηγούμενων, βλέπουμε ότι ενισχύεται η επιλογή που ενδεχομένως σχετίζεται με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μάρκος Μπόλαρης είχε πολλές ενστάσεις, αλλά επέδειξε εγκράτεια και πολιτική πειθαρχία για αυτό και ...διακαιώθηκε
Θα μου πεις τι να πει και η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην οποία είχαν γίνει επιθέσεις στο γραφείο της από ακραία στοιχεία;

 

Και πάμε στην κ.Κόλλια που «μετατέθηκε» στο Πεντάγωνο, δίπλα στον κ. Καμμένο , παρότι η ίδια είναι ανοικτά εναντίον της συμφωνίας για το Μακεδονικό.
Τώρα το τι θα κάνει η ίδια και ο Καμμένος όταν περάσει το θέμα από την βουλή των Σκοπίων όπως και από το δημοψήφισμα, είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο.
Γιατί σε ένα μήνα θα έχουμε στα Σκόπια δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών και από ότι φαίνεται θα περάσει από το λαό των Σκοπίων...
Οπότε η θέση της κ. Κόλλια δεν είναι τόσο απλή όπως θέλουν κάποιοι να ...ελπίζουν!
Πάντως η κ Κόλλια φαίνεται ότι μπορεί και αντέχει.
Και στα εύκολα και στα ...δύσκολα
Είναι «σειρά» με τον Μπόλαρη με τον οποίο έχουν και ιδιαίτερες οικογενειακές σχέσεις, ενώ το 2000 που ο Μάρκος δεν εξελέγη, η Μαρία έκανε την έκπληξη.
Επανεξελέγη Βουλευτής Νομού Σερρών , τότε με τη Νέα Δημοκρατία  και στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009 και είναι αλήθεια ότι δεν ψήφισε το μνημόνιο.
Μαζί με τους Λεονταρίδη και Καρυπίδη, που παρέμειναν στην Νέα Δημοκρατία και έχασαν την έδρα τους
Ο μεν  Καρυπίδης νωρίς, ο δε Λεονταρίδης στην συνέχεια...
Και αυτό γιατί τον Φεβρουάριο του 2012, μετά την καταψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από μέλος του κόμματος και προσχώρησε στο νέο κόμμα που ιδρύθηκε από τον Καμμένο , τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΚΟ του κόμματος μαζί με τον Χρήστο Ζώη.
Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια Σερρών και εκλέχθηκε ως η μοναδική Βουλευτής προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ., ενώ εξελέγη τότε ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 185 ψήφους υπέρ και 96 λευκά.
Στις εκλογές του 2015 η Μαρία επανεξελέγη Βουλευτής Ν. Σερρών με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ στις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τοποθέτησαν πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου τους, σύμφωνα με τη σταυροδοσία των Εκλογών του Ιανουαρίου.
Και μάλιστα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διατήρησαν την έδρα στο Ν. Σερρών, και φυσικά η Μαρία ανανέωσε τη θητεία της
Παράλληλα, επανατοποθετήθηκε στο αξίωμα της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Τότε ήταν που ψήφισε και αυτή το μνημόνιο όπως και όλος ο καλός κόσμος...

Σήμερα πήγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αν μη τι άλλο παρέχει στους πολιτικούς την ασφάλεια να κάνουν «διευκολύνσεις» σε πιθανούς ψηφοφόρους ανέξοδα.
Και να βοηθούν και άλλους βουλευτές και να κάνουν όλοι τα απαραίτητα ...κονέ!
Οπότε λογικά δεν θα έχει φθορά στην εν λόγω θέση και φυσικά θα προσέχει και τον ...Πανούλη!
Το ερώτημα όμως παραμένει;
Γιατί έγινε ο ανασχηματισμός;
Από ανάγκη;
Ή ως αποτέλεσμα μιας ορθολογικής, περιοδικής αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου;
Μην τρελαθούμε δηλαδή...
Οπότε καταλήγουμε στο ότι οι ανασχηματισμοί γίνονται μετά από κάποιο πολιτικό ατύχημα, μια αποτυχία, ένα σκάνδαλο, μια διαφωνία, για να καλυφθεί η όποια αχρηστίλα των πολιτικών μας
Σωστά;

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης: