serreslife

Την απομάκρυνση του μέλους διοικητικού συμβουλίου της Ε.Β.Ζ., κ. Γεράσιμου Τσιαπάρα, που φέρεται να εξύβρισε εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών, ζητάει η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της επιβίωσης και ανάπτυξης της βιομηχανίας. Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

«Κατάληψη στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας 29 Γενάρη 2018, τευτλοπαραγωγοί, καθώς δεν έλαβαν τα χρήματα (10,2 εκατ. ευρώ) που τους είχαν υποσχεθεί τη περασμένη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου για την ποσότητα τεύτλων που είχαν παραδοθεί το 2017.

Είναι η πολλοστή φορά που η Διοίκηση της Εταιρείας αθετεί τις δεσμεύσεις της έναντι των παραγωγών, που μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση των τευτλοπαραγωγών και εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα τους.

Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση αυτή πηγάζει μέσα από την ίδια την ανάγκη των αγροτών για επιβίωση την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, θέλουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά, να καταδικάσουμε τη χυδαία φραστική υβριστική επίθεση που εξαπόλυσε ο Γεράσιμος Τσιαπάρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά των αγωνιζόμενων τευτλοπαραγωγών. Οι ύβρεις σε συνδυασμό με τις εμπρηστικές δηλώσεις του, για την τύχη και την προοπτική της Βιομηχανίας Ζάχαρης και των εργοστασίων της αποτελούν αποκαλυπτικά στοιχεία για τη στόχευση συγκεκριμένων κύκλων. Στόχευση που επιδιώκει την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΕΒΖ.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να απομακρύνει άμεσα τον υβριστή από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνει και σήμερα την πάγια θέση της για την επιβίωση και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Με μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της, τη βιωσιμότητά της, καθώς και την ανάπτυξη της τευτλοπαραγωγής στην χώρα μας.

Η επερχόμενη απελευθέρωση της παραγωγής και η κατάργηση των ποσοστώσεων δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά και η τοποθέτηση της ΕΒΖ μέσα σε αυτό προϋποθέτει την στήριξη και ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας και την πλήρη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού με εισαγωγή οργανωτικών, παραγωγικών και τεχνολογικών καινοτομιών και αξιοποίηση της παραδοσιακά ισχυρής θέσης της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΒΖ μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος κρίκος στην ευρύτερη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και ιδίως των τευτλοπαραγωγικών περιοχών της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες και τα προβλήματα του παρελθόντος σε συνεργασία με τους αγρότες και με σταθερά βήματα μπορεί να προχωρήσει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των παραγωγικών της δραστηριοτήτων. Με ανοιχτά όλα τα εργοστάσια της».

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: