serreslife

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 7.30μ.μ., η γέφυρα  Στρυμονικού. Παρά το γεγονός ότι η αναγκαιότητα αποπεράτωσης του έργου κρίθηκε εξ αρχής επιβεβλημένη, καθώς το χωριό είχε χωριστεί στα δύο και η πρόσβαση από το ένα τμήμα του στο άλλο γινόταν από διαβάσεις και τσιμεντογέφυρες – που ενίοτε καθιστούσαν από προβληματική ως επικίνδυνη την μετακίνηση πεζών και οχημάτων- εντούτοις τα … «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκάλεσαν αλλεπάλληλες κωλυσιεργίες  ώστε να χρειαστούν έξι χρόνια  για την αποπεράτωσή του.

«Η γέφυρα Στρυμονικού λίγο έλλεψε να γίνει το … «γεφύρι της Αρτας!».Μας πήρε έξι χρόνια ν’ ολοκληρώσουμε το έργο, αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η κατασκευή της γέφυρας  επιλύει τις μετακινήσεις των κατοίκων του Στρυμονικού, που  πλέον θα γίνονται απρόσκοπτα» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδηςαπευθύνοντας δημόσιες ευχαριστίες στους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή τους.

Να τονιστεί πως ως ημερομηνία περαίωσης του έργου οριζόταν, βάσει της σύμβασης, η 16η Νοεμβρίου 2018, ωστόσο τελικά το έργο ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: