serreslife

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, προκειμένου να παράσχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Καταρχάς , ο Αντιπεριφέρειαρχης επισήμανε πως η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών βρισκόταν σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει την επιδείνωση του καιρού αμέσως μόλις εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο. Με την εκδήλωση των φαινομένων όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της βρίσκονταν επι πόδος και αντιμετώπισαν τα προβλήματα, όπου αυτά προέκυψαν, σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μωυσιάδης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν σε σημεία όπου υπήρχε έντονη χιονόπτωση ,όπως ο δρόμος για την Άνω Βροντού . Όπως τόνισε, στην συγκεκριμένη περίπτωση η κινητοποίηση του γκρέιντερ ήταν άμεση και προχώρησε στον αποχιονισμό του δρόμου, στο χρόνο που φυσικά απαιτείται ώστε το όχημα να κινηθεί σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο, όπου επιπρόσθετα επικρατούσε σφοδρή χιονόπτωση.
Σ’ ότι αφορά στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Παγγαίου , επισήμανε πως στο οδικό δίκτυο Αμφίπολη-Όρια Νομού Δράμας επιχειρούσαν τρία μηχανήματα της Περιφέρειας ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Η συμφόρηση που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σημεία οφειλόταν στο γεγονός ότι κάποιες νταλίκες είχαν ακινητοποιηθεί επί του οδικού δικτύου, καθώς δεν ήταν εφοδιασμένες με τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες. «Το γεγονός ότι τρία μηχανήματά μας δούλεψαν στην περιοχή νομίζω ότι δίνει απάντηση και στις αναφορές του δημάρχου της περιοχής περί ολιγωρίας της Περιφέρειας. Κατανοώ πως οι δηλώσεις του έγιναν λόγω της αγωνίας του γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος σήμερα μου ζήτησε συγγνώμη» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης σχετικά με κάποιες δηλώσεις του Κώστα Μελίτου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Παράδειγμα της εγρήγορσης και της κινητοποίησης του μηχανισμού της Περιφέρειας ήταν επίσης και το γεγονός ότι συνέδραμε με μηχανήματα ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν ήταν της αρμοδιότητάς της, όπως στο ΧΥΤΑ Παλαικάστρου, στα λουτρά Σιδηροκάστρου αλλά και σε δρόμους που οδηγούν προς κτηνοτροφικές μονάδες.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει δηλώσεις του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη και αρκέστηκε να απαντήσει μόνο στο αίτημά του δημάρχου να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως τόνισε αυτό δεν ήταν δυνατόν, καθώς για την κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτείται η πρόκληση κάποιας καταστροφής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η οποία μάλιστα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί με ίδια μέσα. Γι’ αυτό και το αίτημα του κ. Δομουχτσίδη απορρίφθηκε από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον ο κ. Μωυσιάδης επισήμανε την άψογη συνεργασία που υπήρχε με τους αντιδημάρχους και την τεχνική υπηρεσία του δήμου Σιντικής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν κι εκεί τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.
«Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πραγματικά έντονα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο. Παρόλα αυτά, με τα τρία δικά μας μηχανήματα και με επτά μισθωμένα από ιδιώτες κάναμε ό, τι έπρεπε να κάνουμε και αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την κατάσταση. Οι ενέργειές μας είναι αυτές που δίνουν την απάντηση σε όσους, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω κακής προαίρεσης, κάνουν λόγο για ολιγωρία της Περιφέρειας. Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας έκαναν άριστα τη δουλειά τους και με συντονισμό και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πράξαμε το καλύτερο δυνατόν ,στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, με σκοπό πάντα το καλό των πολιτών. Το ευτυχές είναι ότι αντιμετωπίσαμε το κύμα κακοκαιρίας με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα μένοντας πάντοτε σταθεροί στην αρχή μας ,η οποία είναι ότι προτάσσουμε το συμφέρον του πολίτη και εργαζόμαστε σκληρά, μακριά από κάθε προσπάθεια αυτοπροβολής και αυτοεπαίνου» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργος Καραγιαννίδης τόνισε πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων και πως η υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή. Ειδικά για την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και προβλέπεται παγετός σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές , κάλεσε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, με βασικό τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πηγή: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: