serreslife

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη δημοπρασία την Τρίτη 11 Ιουλίου για την κατασκευή του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στην θέση «Στρυμονικό» λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».
Οι εργαζόμενοι της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ με ανακοίνωσή τους στηρίζουν τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας ενάντια στην προβλεπόμενη από την πρόσφατη ΚΥΑ κατασκευή και λειτουργία πολλών νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους Κάθετους Άξονές της.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στην θέση «Στρυμονικό» στην Χ.Θ. 44+800m του Κάθετου Άξονα Α25: «Θεσσαλονίκη–Σέρρες–Προμαχώνας» της Εγνατίας Οδού, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις απαιτούμενες εργασίες διαπλάτυνσης οδοστρώματος, διαμόρφωσης χώρου χοάνης διοδίων συνολικού μήκους 250μ. περίπου, κατασκευής κτιρίου διοίκησης και οικίσκων εισπρακτόρων, στέγαστρο λωρίδων διέλευσης, νησίδες, Η-Μ εγκαταστάσεις και κάθε άλλη εργασία ή εγκατάσταση ώστε να καταστεί έτοιμος προς λειτουργία.
Ο Σ.Δ. «Στρυμονικού» θα κατασκευαστεί δυτικά του χωρίου Στρυμονικό και θα διαθέτει οκτώ (8) μετωπικές λωρίδες διέλευσης εκ των οποίων οι δύο (2) κεντρικές θα είναι αμφίδρομες.
Προβλέπεται η κατασκευή:
επτά (7) νησίδων εκ των οποίων οι τρεις (3) κεντρικές θα φέρουν διπλούς οικίσκους εισπρακτόρων (Booths) και οι δύο ακραίες σε κάθε πλευρά, μονούς
μεταλλικού στεγάστρου που θα καλύπτει τις λωρίδες διέλευσης και του οικίσκους εισπρακτόρων και κτιρίου Διοίκησης
Το Κτίριο Διοίκησης προβλέπεται να εγκατασταθεί παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου σε
κατάλληλα διαμορφωμένη θέση με βάση τη μελέτη οριστικής διαμόρφωσης.
Οι νησίδες θα κατασκευαστούν σε υπερυψωμένο δάπεδο από σκυρόδεμα με πλάτος 1,50μ.και μήκος 20,00μ., όπου θα τοποθετηθούν οι θαλαμίσκοι με βάση τη μελέτη οριστικής
διαμόρφωσης.
Η διαμόρφωση των νησίδων περιλαμβάνει την πλευρική κατασκευή προστατευτικού τοιχίου σκυροδέματος για την αποτελεσματική προστασία των οικίσκων εισπρακτόρων και στις απολήξεις των νησίδων την κατασκευή θωρακίων σκυροδέματος.
Θα τοποθετηθούν επίσης Συστήματα Απορρόφησης Ενέργειας Πρόσκρουσης (ΣΑΕΠ) με πρόσωπο προς την διερχόμενη κίνηση.
Οι νησίδες θα διαθέτουν φρεάτια καλωδίων και φρεάτια συλλογής όμβριων.
Οι φωτεινοί σηματοδότες θα τοποθετηθούν επί ιστού στις λωρίδες διέλευσης και στο μέτωπο του στεγάστρου.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

serreslife

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 367 επισκέπτες