serreslife

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωϋσιάδης υπεραμύνεται των πρωτοβουλιών της Π.Κ.Μ. για την επέκταση του φυσικού αερίου στο νομό Σερρών, υποστηρίζοντας ότι κινείται με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Σε σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Σερρών αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα με την οποία κινείται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά στο θέμα της επέκτασης του φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διαφάνηκε για ακόμη μία φορά στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 7/3/2017, υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια και παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ Θεόδωρου Τερζόπουλου καθώς και φορέων της Π.Ε. Σερρών.

Όπως είχε ήδη τονιστεί κατά την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποίησε για το θέμα στις Σέρρες το ΕΒΕΣ, η Π.Κ.Μ. προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. Εξάλλου ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είχε ανακοινώσει από τις Σέρρες ότι εντός του 2017 θα προκύψει ανάδοχος κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Σερρών και εντός του 2018 θ’ αρχίσει η διανομή στις συνδέσεις που θα πραγματοποιηθούν με τα πρώτα τμήματα του δικτύου που θα κατασκευαστούν.

Κατά συνέπεια, αυτό που προέκυψε από την σύσκεψη ήταν πως η Π.Κ.Μ., που είχε την πρωτοβουλία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, κινείται έτσι όπως πρέπει και οι μέχρι στιγμής διεργασίες ακολουθούν με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα που είχε εξαρχής ανακοινωθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς της Π.Ε. Σερρών δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την πρόοδο του έργου.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: