serreslife

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους της Αττικής, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της εθνικής τραγωδίας επιδεικνύουν τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και μεμονωμένοι πολίτες αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.  Αναλυτικότερα:

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, από τις 8.30 π.μ. έως και τις 14.30 .Όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν να προσφέρουν εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλατα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος, σανδάλια,(σαγιονάρες) καθώς επίσης και μεγάλες χάρτινες κούτες και σακούλες αποθήκευσης ειδών.

Έκκληση για συγκέντρωση  κυρίως φαρμακευτικού υλικού  απευθύνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, που έχει ήδη ξεκινήσει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας . Όπως δήλωσε νωρίς το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτης Καρίπογλου σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο και θα γίνει η αποστολή της βοήθειας, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα. Η συγκέντρωση των ειδών αυτών θα γίνεται στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου (οδός Δελαπόρτα 3 – δίπλα από τα Δικαστήρια) μέχρι την Πέμπτη στις 12 μ. και από ώρα  τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 14:00.

Ποσότητα φαρμάκων στους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής, με τελικό αποδέκτη τον Ερυθρό Σταυρό, θα αποστείλει σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών. Επίσης μετά από πρόταση του Δημάρχου Σερρών Π. Αγγελίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο του αναμένεται να εγκρίνει  χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ , προκειμένου να διατεθεί για τους πληγέντες από τις φωτιές.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιούν ο Δήμος Σιντικής και η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Συγκεντρώνονται: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου -κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας, γάζες, αλοιφές fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντηλα.«Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στις Αντιδημαρχίες του Δήμου και στα ΚΑΠΗ των τοπικών κοινοτήτων μέχρι και αύριο ώστε να σταλεί άμεσα» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για την προσφορά αίματος και των παραγώγων του για τους εγκαυματίες. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σιντικής.

Το ΠΑΜΕ Σερρών καλεί τα συνδικάτα και τους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Συγκεντρώνει: εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ.), φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.) και παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ.) Η συγκέντρωση των ειδών θα γίενται καθημερινά από τις 19:00 έως 21:30 στα γραφεία του ΠΑΜΕ (επί της οδού Φιλλίπου 10).

Στο μεταξύ συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιούν και αρκετοί επαγγελματίες στην πόλη και την Π.Ε.Σερρών, οι οποίοι προς διευκόλυνση των πολιτών θα αναλάβουν και την αποστολή της.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: