serreslife

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δήμο Σιντικής. Με δεκαπέντε εστίες απο το Ομαλό έως τον Προμαχώνα, η φωτιά , λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις σε πολλές περιοχές. Κινδύνεψαν τα λουτρά Σιδηροκάστρου ενώ ζημιές προκλήθηκαν στα μεγειρεία των λουτρών. Κινδύνεψαν σπίτα και επιχειρήσεις. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά περιορίστηκε, ενώ το βράδυ υπήρχαν μόνο μικρές αναζωπυρώσεις στην περιοχή των λουτρών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης που βρέθηκε αμέσως στο πύρινο μέτωπο είπε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως αναμένεται πέραν των επίγειων δυνάμεων να μπει στη μάχη κατά της φωτιάς και ένα ελικόπτερο.
Η «κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.
«Σώσαμε τα Λουτρά Σιδηροκάστρου, είναι τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς δημιουργούμε αντιπυρική ζώνη για να μην φτάσει η πυρκαγιά στα χωριά Χαρωπό και Θερμοπηγή είπε ο κ. Δήμαρχος εκφράζοντας την αγανάκτησή του διότι δεν υπάρχει από την αρχή βοήθεια από αέρος για την κατάσβεσή της.
Αυτή την ώρα τη μάχη για να περιορίσουν πύρινο μέτωπο δίνουν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 8 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υδροφόρες του Δήμου Σιντικής και άλλων Δήμων της Π.Ε Σερρών και του ΤΟΕΒ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αποκατάσταση ρεύματος σε Άγγιστρο και Προμαχώνα
Έγινε αποκατάσταση ρεύματος στα χωριά Άγγιστρο και Προμαχώνας ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής των Λουτρών Σιδηροκάστρου Δημήτρης Καπουκρανίδης είπε πως οι 80 περίπου επισκέπτες των Λουτρών από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου. Το κτίριο των Λουτρών δεν υπέστη ζημιές, ελάχιστες μόνο τα μαγειρεία και σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κάηκε ο περιβάλλον χώρος πρασίνου των εγκαταστάσεων των Λουτρών.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από πέρασμα αμαξοστοιχίας στο σημείο.

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του serresLife.gr :

serreslife

serreslife

serreslife

Διαβάστε επίσης: