serreslife

Με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας 80χρονου, πριν 7 χρόνια, στην Κερκίνη Σερρών, υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, καθώς ως δράστιδες κατηγορήθηκαν μία 16χρονη και μία 15χρονη, η πρώτη ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη για άμεση συνέργεια.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο έφηβες φαίνεται ότι αντέδρασαν στην επιθυμία του ηλικιωμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του έναντι πληρωμής, με συνέπεια το θύμα να δεχθεί θανατηφόρα χτυπήματα με στιλέτο.
Ύστερα από αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο, η υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στο ακροατήριο του Εφετείου Ανηλίκων, στο εδώλιο του οποίου κάθισε μόνο η κατηγορούμενη ως φυσικός αυτουργός, 23 ετών σήμερα. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 5ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής -κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- ενώ της αναγνώρισε ελαφρυντικό, επειδή «ωθήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος».
Με βάση την απόφαση, η 23χρονη παραμένει σε καθεστώς ελευθερίας. Η κατηγορούμενη, που ζει πια στη Γερμανία και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές, απολογούμενη ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 80χρονου. 
«Η σημερινή κατάληξη μπορεί να προσφέρει γαλήνη στην εντολέα μου, υπό την έννοια ότι δεν θα γυρίσει σε καθεστώς κράτησης, γαλήνη στην οικογένεια του θύματος αλλά και στην τοπική κοινωνία που είχε διχαστεί μετά το έγκλημα» δήλωσε ο συνήγορός της Θανάσης Αλεξόπουλος.
Το Νοέμβριο του 2014, πάλι το Εφετείο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, κατόπιν έφεσης σε προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σερρών, είχε καταδικάσει την 23χρονη σε κάθειρξη 10 ετών και 2 μηνών. Μετά την απόφαση εκείνη, η ίδια οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα όπου έμεινε κρατούμενη 15 μήνες. 
Αποφυλακίστηκε όταν ο 'Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης, λόγω μη επαρκούς αιτιολόγησης. Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, που την εξέτασε τώρα με νέα σύνθεση.
Όσον αφορά στη συγκατηγορούμενη της, 22 ετών σήμερα, το Δικαστήριο Ανηλίκων Σερρών την τιμώρησε με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης: