serreslife

Την πρώτη παιδική χαρά για ΑμΕΑ θα αποκτήσει η πόλη των Σερρών, ύστερα από την ευόδωση των προσπαθειών της ομάδας Freemobility του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών.

Η πρόταση, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, απέσπασε τη συγκατάθεση των αρμοδίων φορέων και δόθηκε η δέσμευση για την άμεση υλοποίησή της. Ο χώρος στον οποίο θα δημιουργηθεί η παιδική χαρά για ΑμΕΑ είναι πλατεία του ΙΚΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας Freemobility αναφέρονται τα εξής:

« Η αυλαία έπεσε !.... με πολύ κόσμο και εκπροσώπους από φορείς της πόλης και του νομού παρόντες στην παρουσίαση του Freemobility του Ε Ε Ε Ε Κ Σερρών .

Παραβρέθηκαν η υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κα Κολλια -Τσαρούχα, η βουλευτής Σερρων κα Αφροδήτη Σταμπουλή , ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρων & Νιγρίτης, ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελιδης, ο αντιπεριφειάρχης κ. Ιωάννης Μωϋσιάδης, ο προϊστάμενος της Β/Θμιας Εκπαίδευσης Σερρων κ. Τενεκετζής, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας κ. Βρίτκας και κα Γασπαρίδου, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας του Δήμου Σερρών κυρίες Μαδεμλή, Μίκκικη και Βαρένη, ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών κ.Βασίλης Βαφειάδης και πολλοί άλλοι φορείς αλλά και εκπαιδευτικοί.

Παρόντες βέβαια επί σκηνής οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους να εισπράττουν για λογαριασμό των παιδιών τα πολλά μπράβο που ακουστήκαν.

Μετά την παρουσίαση των ερευνών και έπειτα από εποικοδομητικό διάλογο κατατέθηκε και επίσημα ενώπιον όλων η πρόταση για την κατασκευή της πρώτης παιδικής χαράς ΑμΕΑ στην πολη μας .

ΗΧΗΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ !!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑμΕΑ.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι φορείς της πόλης!

Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε και τους πολίτες της πόλης!!

Σύνθημά μας,

«ΠΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!»

«ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!!!!»

Η ομάδα αυτή έγινε η αφετηρία, οι αρχές της πόλης μας και η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν, ώστε η πόλη να γίνει πιο φιλική και πιο προσβάσιμη για όλους.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα! Ας μην το ξεχνάμε…

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑ!!»

Εμείς δίνουνε το έναυσμα και βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι, ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν τα αυτονόητα για όλους».

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: