serreslife

Η εκτροφή του βουβαλιού είναι “χρυσάφι”. Αυτό σκέφτηκαν οι φορείς της ευρύτερης περιοχής της Κερκίνης και διοργάνωσαν το πρώτο Φεστιβάλ “Χρυσοβούβαλου” στα Χρυσοχώραφα Σερρών. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Σερρών με συνδιοργανωτές τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, τον Δήμο Ηράκλειας , τον Δήμο Σιντικής,το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης και τον ΕΒΕΣ, ενώ τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χρήστος Μέγκλας: "Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου στόχο έχουμε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου ώστε υπάρχει μεγάλη αύξηση βουβάλων στην περιοχή, με παράδειγμα την Ιταλία που έχει 240.000 βουβάλια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την Πιστοποίσή τους ως ΠΟΠ, τη Γενετική Βελτίωση των ζώων και την Καθετοποίηση παραγωγής στα τόσο καινοτόμα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή Κερκίνης".

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...