serreslife

Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “WED”, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας “EU_GREEN_WEEK_2018” και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ανάπτυξης “ESDW” διοργανώνει το 7ο ECO FESTIVAL, 22-24 Μαΐου 2018 στο Κεντρικό Πάρκο Σερρών (πρώην οδός Δορυλαίου).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 7ου ECO FESTIVAL παρουσίασε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Μαϊου 2018, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων- Υποδομών Ηλία Γκότση .
“Για 7η συνεχή χρονιά το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μέσα από πολλαπλές δράσεις εκατοντάδες μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους και στους μεγαλύτερους.
Δημιουργήσαμε το ECO FESTIVAL το 2011 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών. Διοργανώνεται για επτά συνεχόμενα χρόνια και αποτελεί σήμερα θεσμό για το Δήμο Σερρών.
Σημαντική για την πραγματοποίηση του ECO FESTIVAL είναι η συμμετοχή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους υπαλλήλους του τμήματος περιβάλλοντος για τις άοκνες προσπάθειές τους για την προετοιμασία του φεστιβάλ. 
Φέτος, το ECO FESTIVAL ξεκινάει με τις τριήμερες εκδηλώσεις στο Κεντρικό Πάρκο και στο Θερινό Θεατράκι στις 22,23 και 24 Μαΐου με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και λήγει με την ημερίδα ”ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” και την τελετή λήξης του φεστιβάλ την Τρίτη στις 5 Ιουνίου, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο αμφιθέατρο “Γ. Καφταντζής” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
O κ. Γκότσης αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε τα εξής:“Φέτος, το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “Beat Plastic Pollution”. Πρόκειται για μια εκστρατεία κατά της κατανάλωσης μιας χρήσης πλαστικών.
Επιπροσθέτως, το ECO FESTIVAL είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (EEBA) που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση και τη δρομολόγηση δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. 
Και τέλος, ο Δήμος σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2018, η οποία έχει θέμα “Πράσινες πόλεις για ένα πιο πράσινο μέλλον”. 
Να υπενθυμίσουμε ότι το ECO FESTIVAL τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 166 επισκέπτες