serreslife

«Χάρη στη γεώτρηση που εγκαινιάσαμε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου το Μητρούσι έχει εδώ κι ένα περίπου μήνα άφθονο και καθαρό νερό και για την επόμενη τριακονταετία, σύμφωνα με την υδρογεωλογική μελέτη. Έτσι λύνουμε οριστικά το πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους του χωριού» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης.

«Το αυτό ισχύει και για τον Προβατά, την Μονοκκλησιά και την Α. Καμήλα, των οποίων τα δίκτυα ύδρευσης ενοποιούνται. Έχουμε τον Καλλικράτη στην Ύδρευση» τόνισε ο Δήμαρχος. «Ποτέ καμία από τις (4) παραπάνω κοινότητες δεν θα μείνει χωρίς νερό».
Το έργο με τίτλο «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών Υδραγωγείων Τοπικών Κοινοτήτων Προβατά – Μονοκκλησιάς – Α. Καμήλας και Μητρουσίου»  προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ μελετήθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ., δημοπρατήθηκε την 5-1-2017, η Σύμβαση υπογράφηκε την 1-2-2017 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Καλοκαίρι.
Περιλαμβάνει

  •  Την κατασκευή κατάλληλων αγωγών σύνδεσης των δικτύων ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Προβατά – Μονοκκλησιάς – Άνω Καμήλας και Μητρουσίου, συνολικού μήκους 11.382μ.(ολοκληρώθηκαν).
  • Την ανόρυξη και αξιοποίηση μιας νέας γεώτρησης νότια της Μονοκκλησιάς και της Α. Καμήλας (είναι σε λειτουργία).
  • Την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων των υφιστάμενων γεωτρήσεων των οικισμών Προβατά, Μονοκκλησιάς και Άνω Καμήλας έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας λειτουργίας (θα γίνει έως το καλοκαίρι).
  • Την εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις για το συνολικό έλεγχο και διαχείρισή τους μέσα από το σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού (θα γίνει έως το καλοκαίρι).

Οφέλη του έργου

  • Επιλύεται το πρόβλημα της υδροδότησης της Τ.Κ. Μητρουσίου μέσα από την ενοποίηση των δικτύων ύδρευσης των τεσσάρων (4) Τοπικών Κοινοτήτων.
  • Βελτιώνεται ο τρόπος διαχείρισης και διανομής του νερού στις Τοπικές Κοινότητες.
  • Οι τέσσερις (4) Τοπικές Κοινότητες αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά.

Σε δεύτερη φάση θα κατασκευασθεί δεξαμενή χωρητικότητας 2.000 κ.μ., η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των χωριών σε περίπτωση διακοπής νερού.

Δήλωσαν

κ. Χασαπίδης (πρώην Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Σ.): Η οριστική λύση του προβλήματος ύδρευσης του Μητρουσίου ήταν η πρώτη προτεραιότητά μας και χάρη στη βούληση και αποφασιστικότητά μας σήμερα έγινε έργο.
Γ. Γάτσιος (Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Σ.) Πήραμε τη σκυτάλη από την προηγούμενη Διοίκηση (Χασαπίδη), τρέξαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν το έργο ώστε αυτό να ολοκληρωθεί το συντομότερο.
Π. Αρβανιτόπουλος (αντί – πρόεδρος  Δ.Ε.Υ.Α.Σ.).  Για το Μητρούσι οι δύσκολες εποχές της προβληματικής υδροδότησης του χωριού πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι Μητρουσιώτες θα έχουν σταθερά άφθονο, καθαρό νερό.

Ο Λόγος λοιπόν της Δημοτικής αρχής έγινε έργο και ένα χρόνιο, μείζον πρόβλημα λύθηκε οριστικά. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: