serreslife

Αθωώθηκαν από το εφετείο Θεσσαλονίκης  τα πρώην μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΕΥΑ Σερρών,  στην οποία ήταν  κατηγορούμενοι 46 πρώην και νυν αιρετοί μεταξύ των οποίων τέσσερεις (4) δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι , διευθυντές  της ΔΕΥΑ Σερρών την περίοδο 1994-2014.

Το δικαστήριο όπως είναι γνωστό ξεκίνησε την εκδίκαση της υπόθεσης στις 24 Ιανουαρίου 2018 στο εφετείο Θεσσαλονίκης
Η κατηγορία που βάρυνε τους κατηγορούμενους ήταν αυτή  «της απιστίας περί την υπηρεσία, τελεσθείσα απο κοινού και κατ΄ εξακολούθηση της οποίας οι δράστες εξακολουθούσαν επί μακρό χρόνο την τέλεση του εγκλήματος το αντικείμενο της οποίας ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξιας, υπερβαίνον το ποσό των 50.000.000 δρχ (Ν. 1608/50)»
Κατηγορούνταν δηλαδή ότι επέτρεπαν την παράνομη υδροδότηση ενός συνοικισμού 2.125 κατοίκων στερώντας από την ΔΕΥΑΣ έσοδα ύψους 316.523 ευρώ.
Και όλα αυτά γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέτρεψαν να υδροδοτηθεί η περιοχή Αγίου Αθανασίου Σερρών, δίχως να τηρηθούν οι νόμιμες προϋποθέσεις σύνδεσης και παροχής ύδατος (υποβολή σχετικής αίτησης από ενδιαφερόμενους, προσκόμιση εγγράφων νομιμότητας του προς υδροδότηση ακινήτου κλπ) με καταγραφή και αρχειοθέτηση των στοιχείων ταυτότητας των συνδρομητών-χρηστών ύδατος, κατά παράβαση του κανονισμού ΔΕΥΑΣ», αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.
Στο τέλος βέβαια κατέπεσαν οι κατηγορίες και δόθηκαν όλες οι απαντήσεις επι του κατηγορητηρίου μιας και η επιχείρηση δεν έχει ζημιωθεί αφού έχει γίνει η ταυτοποίηση των οφειλετών και οι όποιες οφειλές έχουν σταλεί στην εφορία. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στην δίκη ακολουθήθηκε παρόμοια πρακτική που ακολουθεί η ΔΕΗ και όλες οι κοινωφελείς επιχειρήσεις στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Δηλαδή τέλος καλό όλα ...καλά!

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 296 επισκέπτες