serreslife

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παππά και Παπαλουκά ζητείται, με επίσημο πλέον τρόπο, από το Δήμο Σερρών.

Στην επιστολή προς τον κ. Τσίπρα αναφέρεται το ιστορικό του ζητήματος και καλείται ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει ότι η λύση στην οποία κατέληξαν το ΥΕΘΑ και ο Δήμος Σερρών είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η αξιοποίηση των στρατοπέδων από το Δήμο Σερρών αποτελεί μια προσπάθεια δεκαετιών από όλες τις δημοτικές αρχές.

Αυτή η προσπάθεια ενώ έφτασε στο τέλος της και αναμέναμε την υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά στο Δήμο Σερρών σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έγγραφο Φ.900.08/06/95187 Σ.49, 15-3-2012(συμφωνία Αβραμόπουλου, η διαδικασία της οποίας ολοκληρώθηκε με έκδοση ΦΕΚ των πολεοδομημένων στρατοπέδων), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδηγεί το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι η κυριότητα των δύο αυτών στρατοπέδων είναι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ουσία όμως δεν είναι σε ποίον ανήκει η κυριότητα αλλά ποιός μπορεί να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα, επ’ ωφελεία του λαού της ακριτικής μας πόλης που υφίσταται μεγάλο βάρος λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο χώρος των στρατοπέδων μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από τον Δήμο μας μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα.

Είναι βέβαιο ότι αν παραμείνουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ερημώσουν, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει. Εάν δεν αποδοθούν οι πολύτιμες αυτές εκτάσεις των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών γίνονται βρόγχος για την ομαλή ανάπτυξη της Σερραϊκής κοινωνίας.

Είναι απαράδεκτο δύο δημόσιοι φορείς που υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον να γίνονται αντίπαλοι στις αίθουσες των δικαστηρίων και να αντιδικούν για την κυριότητα της περιουσίας των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα των στρατοπέδων είναι καθαρά πολιτικό θέμα κι αν υπάρχει πολιτική βούληση επιλύεται ταχύτατα.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Δήμο Σερρών και τα στρατόπεδα Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά, να δώσετε τέλος στα δικαστήρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά του Δήμου Σερρών και τη δυνατότητα στο Δήμο Σερρών να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα προς όφελος του λαού μας.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, υπογράφουμε το κείμενο αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Διαβάστε επίσης: