serreslife

Ο κ. Φωτιάδης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Ιουλίου 2017, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν ήταν αντίθετος στην κατασκευή του έργου στο Παλαιόκαστρο στο διάστημα της νομαρχιακής του θητείας, (όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης) αλλά κατόρθωσε να αυξήσει την δαπάνη του και τον προϋπολογισμό του έργου.

«Το έργο φυτοζωούσε και εμείς το προχωρήσαμε . Αναστήσαμε το έργο .Δώσαμε μάχη …» δήλωσε ο Στέφανος Φωτιάδης ,επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σερρών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε συνέχεια όσων ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ,το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017, αναφορικάμε το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει γίνει στο Παλαιόκαστρο Σερρών.

Ο κ. Φωτιάδης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Ιουλίου 2017, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν ήταν αντίθετος στην κατασκευή του έργου στο Παλαιόκαστρο στο διάστημα της νομαρχιακής του θητείας, (όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης) αλλά κατόρθωσε να αυξήσει την δαπάνη του και τον προϋπολογισμό του έργου. Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε παρατηρηθεί στην υλοποίηση του έργου, όπως είπε, από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή του Κώστα Παπαπαναγιώτου ,ο προϋπολογισμός του έργου είχε μειωθεί κατά 20%. Όταν ανέλαβε τα ηνία της νομαρχιακού θώκου κατόρθωσε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του έργου κατά΄2.000.000ευρω περίπου . Για όλα αυτά και τις ενέργειες που έγιναν επί δικής του θητείας κατέθεσε στους δημοσιογράφους ενημερωτικό σημείωμα για το έργο : «ΧΥΤΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ», με ημερομηνία σύνταξης 22 Απριλίου 2010 και διάφορα άλλα έγραφα αναφορικάμε τις ενέργειες για την κατασκευή του έργου στο Παλαιόκαστρο. «Αναστήσαμε το έργο ,το τρέξαμε, το λέει ξεκάθαρα η έκθεση του κ. Σμυρνάκη» τόνισε ο κ. Φωτιάδης, λέγοντας ότι ο κ. Παπαπαναγιώτου (πρώην νομάρχης}, λέει ανακρίβειες στην επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ, αναφορικά με το έργο στο Παλαιόκαστρο.

Για το ΧΥΤΑ του δήμου Σερρών ο κ. Φωτιάδης σημείωσε ότι θεωρούσε ότι ήταν λάθος η κατεύθυνση του δήμου Σερρών να διεκδικεί προέκταση στο ΧΥΤΑ Σερρών ,την στιγμή που γινόταν ένα έργο μεγάλο στο νομό ,στο Παλαιόκαστρο και αυτά τα χρήματα για την επέκταση του ΧΥΤΑ στον αστικό ιστό των Σερρών, έπρεπε να δοθούν σε μηχανήματα αποσυμπίεσης κ.α..Επίσης για το θέμα των χρημάτων που είχε υποσχεθεί η τότε υπουργός Θεοδώρα Τσάκρη, υπόσχεση την οποία χαρακτήρισε παραμύθια ο Πέτρος Αγγελίδης , ο Στέφανος Φωτιάδης παρουσίασε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σ» (Μάρτιο 2011) όπου αναφέρεται ότι η κ. Τζάκρη σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ηράκλειας, Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και τον δημάρχου Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, είχε εκφράσει την διάθεση να επιδοτήσει το έργο στο Παλαιόκαστρο, με ποσό 50% του συνολικού ποσού που θα χρειαζόταν για την κατασκευή.. Για όσα ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών, ότι δηλαδή ο Στέφανος Φωτιάδης, άλλαξε πλεύση για το έργο στο Παλαιόκαστρο, όταν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, τον επίπληξε, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρουσίασε το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε το 2007, μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, όπου μεταξύ των έργων του μνημονίου είναι και το έργο στο Παλαιόκαστρο.

Η συνέντευξη του Στέφανου Φωτιάδη πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών της παράταξής του, της δημοτικής συμβούλου, Χρυσούλας Δρίγκα και των τοπικών συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Σερρών, Ανέστη Παπαδόπουλου και Ελισάβετ Μουρουζίδου.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 236 επισκέπτες