serreslife

Σε μια σεμνή αλλά ζεστή και  ανθρώπινη εκδήλωση ο δήμος Σερρών τίμησε τους σαράντα και πλέον εθελοντές , για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Υλικής συνδρομής» του Δήμου Σερρών, που υλοποίησε  η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών και η ΚΕΔΗΣ και ωφελήθηκαν τέσσερις χιλιάδες  περίπου  δημότες των Σερρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ, παρουσία του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη ,του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Δημήτρη Μερετούδη και του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ, Βασίλη Τερζή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν αναφορές στην διαχρονική αξία του εθελοντισμού , μια έννοια που ξεκινά από την ελληνική αρχαιότητα και έχει κυριεύσει όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν η ομάδα των στρατιωτών της 10ης Μεραρχίας, μαθητές του Λυκείου Σκουτάρεως και του ΕΠΑΛ, δημότες και εθελοντές από το εξωτερικό.

«Τέσσερις χιλιάδες  περίπου  συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής” και σε αυτό σημαντική συνεισφορά είχαν και οι εθελοντές που σήμερα βραβεύουμε. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, κάτι που πηγάζει από τον άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερό του χρόνο. Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Αξιοποίηση προσωπικών δεξιοτήτων, αποτελεσματική συνεργασία , οργάνωση στη δουλειά, επιτυχία στους στόχους, δημιουργία νέων φίλων, σεβασμός στην αξία της συνεργασίας μέσα από ομάδες, είναι μερικά από τα οφέλη του εθελοντισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης .

Ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας της Κοινωνικής Μέριμνας και της ΚΕΔΗΣ για την επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος.

«Σήμερα ο δήμος Σερρών   είπε ένα ευχαριστώ στους εθελοντές και εθελόντριες που βοηθήσανε στις τρεις διανομές που γίνανε τόσο των ειδών καθαριότητας όσο και των τροφίμων. Ο δήμος Σερρών και η ΚΕΔΗΣ έχει αναλάβει να κάνει την διανομή σε 4.000 ωφελούμενους ένας πολύ μεγάλος αριθμός ο οποίος εκείνο το διάστημα,  που δεν είχαμε τα οκτάμηνα στον δήμο , δεν μπορούσε να καλυφτεί με τα άτομα που απαρτίζουν το μόνιμο προσωπικό του δήμου . Έτσι ζητήσαμε και είχαμε την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών του στρατού ,δύο σχολείων και πολιτών του δήμου. Σήμερα τους βραβεύσαμε δίνοντας τους έναν έπαινο και ένα βιβλίο επετειακό για τα εκατό χρόνια της πόλης των Σερρών. Ήμασταν εδώ όλοι» δήλωσε στη «Σ» ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ ,Βασίλης Τερζής.

«Οι εθελοντές ξεπέρασαν τα 40 άτομα ,μαζί με τον στρατό ,τα δύο σχολεία και τους πολίτες. Οι οποίοι ήταν σε μόνιμη βάση και τα τέσσερα τριήμερα  που γινόταν η διανομή των τροφίμων και ειδών καθαριότητας στους τέσσερις χιλιάδες ωφελούμενους και το ίδιο θα γίνει και τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η β΄ φάση του προγράμματος» συμπλήρωσε ο κ. Τερζής.

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: