serreslife

Το θέμα του « Μητρώου Στελεχών» της Νέας Δημοκρατίας έφεραν στην Βουλή με Ερώτηση που κατάθεσαν για τον υπουργό Εσωτερικών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και συνάδελφοι της. Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, στη νέα ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει εφαρμογή με το όνομα «Μητρώο Στελεχών» όπου οι πολίτες μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους και εμφανίζεται ο ειδικός εκλογικός αριθμός τους καθώς και το μητρώνυμο και η πλήρης ημερομηνία γέννησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Press Project η ανάρτηση δε γίνεται με πρωτόκολλο ασφαλείας SSL (https). Οι βουλευτές σημειώνουν ότι το αποτέλεσμα της πλήρους ημερομηνίας γέννησης αποτελεί κρίσιμο προσωπικό δεδομένο  και τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών βρίσκονται στις βάσεις του κράτους, όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, οι βάσεις δεδομένων έχουν ξεχωριστά δικαιώματα. Η κυρία Σταμπουλή και οι συνάδελφοι της ρωτούν τον υπουργό εάν έχει δοθεί άδεια για την χρήση  αυτών των βάσεων δεδομένων, αν η Νέα Δημοκρατία έλαβε άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει  ώστε να διασφαλιστεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποθηκεύει τις αναζητήσεις και άρα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...