Είναι προφανές ότι ο κάθε Δήμαρχος δίνει ιδιαίτερη σημασία και προσοχή και (ίσως) εξαντλεί όλο του το ενδιαφέρον στην ανάδειξη του κέντρου της πόλης των Σερρών. Είναι τα «έργα βιτρίνας», όπως συνηθίζουμε να τα καλούμε και κανένας δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό το πράγμα. Στο Δήμο μας, όμως, υπάρχει και ο περιφερειακός αστικός ιστός, στις γειτονιές και τις συνοικίες, στις παρυφές της πόλης, εκεί δηλαδή, όπου το στοιχείο της εγκατάλειψης γίνεται φανερό.


Κινούμενος με το αμάξι μου στην οδό Δογάνης βρέθηκα μπροστά στην «ξεβαμμένη πλαστικουριά» ενός κυκλικού κόμβου και ειλικρινά ξαφνιάστηκα. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι κόμβοι με τα πλαστικά, που μετακινούνταν από εδώ και από εκεί, είχαν μπει στο παρελθόν των Σερρών. Κι αυτό το επιβεβαίωναν ο κόμβος στην 8ης Μαΐου, ο κόμβος στη Βενιζέλου, ο κόμβος στην Πολυτεχνείου, ο κόμβος στην Κιλκίς, ο κόμβος στην Ανατολικής Θράκης και αρκετοί ακόμη.
Να , γιατί ενοχλήθηκα βλέποντας τον κόμβο της «αδικημένης» οδού Δογάνης. Να, γιατί σκέφτηκα ότι οι παρυφές της πόλης κρατούν το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής στο ελάχιστο.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Σερρών, και στην οδό Δογάνης οι πολίτες ψηφίζουν, πληρώνουν δημοτικά τέλη και (ευλόγως) περιμένουν αναβάθμιση στην περιοχή τους.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Ιορδάνης Ξανθόπουλος



Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 111 επισκέπτες